Volledig scherm
© ANP

Nederlanders kunnen weer pinnen na landelijke storing

Veel mensen konden vanmiddag in winkels even niet afrekenen met hun pinpas vanwege een landelijke storing. Betaalvereniging Nederland laat aan techsite Tweakers weten dat de storing inmiddels voorbij is.

Mensen die aan het winkelen waren, meldden op Twitter dat er een landelijke storing bekend is, terwijl AlleStoringen ook een grote piek weergeeft in het aantal meldingen van storingen bij het pinverkeer. 

De melding kwam om 13.15 uur binnen, laat een woordvoerder van de betaalvereniging weten. Hij sprak van een storing overal in het land, maar kon verder nog niet zeggen over de omvang en de impact. De storing is niet bankgebonden.

De storing bij digitaal betalen kwam slecht uit, omdat supermarkten juist hebben opgeroepen om te pinnen in plaats van contant te betalen vanwege zorgen over het coronavirus.

Betaalvereniging Nederland laat aan techsite Tweakers weten dat de storing voorbij is. ,,De storing was vijf minuten heel heftig en toen hebben heel veel mensen niet kunnen pinnen”, aldus een woordvoerder. ,,In totaal duurde de daadwerkelijke storing een kwartier, al ijlt het altijd nog een beetje op sociale media na.” De oorzaak van de pinstoring is nog niet bekend.

Eerder stond in dit bericht dat Betaalvereniging Currence de woordvoering over de storing deed. Dat moest Betaalvereniging Nederland zijn.