Marco van der Woude en Marsha Goei van Breeze
Volledig scherm
PREMIUM
Marco van der Woude en Marsha Goei van Breeze © Fred Leeflang

Nederlandse app moet offline daten weer hip maken

Technische DienstLange tijd leek het dé uitkomst voor de moderne romanticus: datingapps die je per knopdruk honderden potentiële soulmates voorschotelen. Maar volgens de Delftse start-up Breeze gaat dit voorbij aan waar het uiteindelijk om gaat: echte ontmoetingen. ,,Wij zijn niet, zoals vele anderen, een matching app, maar letterlijk een echte datingapp.”

 1. Deze robotdokter zoekt naar zieke planten in een kas: ‘Zo kun je groot deel van oogst op tijd redden’
  PREMIUM
  Technische Dienst

  Deze robotdok­ter zoekt naar zieke planten in een kas: ‘Zo kun je groot deel van oogst op tijd redden’

  Terwijl er honderden miljoenen mensen op aarde honger lijden, wordt er nog steeds op grote schaal voedsel verspild. Thuis, in de supermarkt maar zelfs al tijdens de productie. De Delftse startup Mythronics denkt dat laatste te kunnen minimaliseren. ,,Door gewassen met onze technologie te monitoren, kunnen we de groei analyseren en daarmee oogsten optimaliseren.”
 2. Verkrachte vrouw eist 500 miljoen euro van Pornhub: ‘Mijn seksueel misbruik is vereeuwigd op internet’

  Verkrachte vrouw eist 500 miljoen euro van Pornhub: ‘Mijn seksueel misbruik is vereeuwigd op internet’

  Het moederbedrijf achter de populaire pornosite Pornhub wordt voor omgerekend 516 miljoen euro aangeklaagd vanwege vermeende verspreiding van illegale content. Bij deze groepsvordering gaat het in de meeste gevallen om pikante foto’s of filmpjes van vrouwen die nooit toestemming hebben gegeven voor publicatie. De initiatiefneemster van de grote rechtszaak is echter een Canadese vrouw, die plotseling beelden van het misbruik uit haar kindertijd op de site zag verschijnen. Zij spreekt nu voor het eerst anoniem.