Bij Tornado Cash werden meerdere cryptomunten zoals Bitcoin 'gemixt'.
Volledig scherm
Bij Tornado Cash werden meerdere cryptomunten zoals Bitcoin 'gemixt'. © Reuters

Nederlandse ontwikkelaar van Tornado Cash opgepakt, bedrijf ‘mixte’ voor miljarden aan crypto

Een 29-jarige man is woensdag in Amsterdam opgepakt op verdenking van het verhullen van criminele geldstromen en het faciliteren van witwassen via de zogeheten mixingservice Tornado Cash. Zo’n onlinedienst mixt bijvoorbeeld bitcoins van meerdere cryptofondsen om de herkomst te verhullen.

10 reacties

 • M.W.A. Burgers

  1 maand geleden
  Kan de Europese unie Europa Noord en zuid Amerika , de UAE , Australië China gewoon de cryptomunt verbieden . Het mijnen kost heel veel energie en voornamelijk in gebruik bij criminelen.
 • dirk-jan peters

  1 maand geleden
  1 miljard door een crypto mixer tegen 87 miljard laatste 2 jaar door de banken witgewassen
 • Jeroen Velzen

  1 maand geleden
  Crypto is niets anders dan een piramide spel en het witwassen zwart geld en crimineel geld. Gewoon verbieden en iedereen die het aanbied vervolgen. Nederlanders zelf komen niet veel verder dan klagen over de prijzen. Prijzen die ook mede tot stand komen doordat winkels en horeca achterlijk hoge huurprijzen moeten betalen. Waarom veel winkelpanden zijn al in handen onderwereld. Welkom in Nederland Narcostaat.
 • Buijs

  2 maanden geleden
  Dit bedrijf zat in Nederland, maar wat als zoiets in Panama of Chili gebeurt? Dan zie ik de autoriteiten nog niet zo hard meewerken aan een Amerikaans justitieel verzoek of tip van de fiscale recherche.
 • Jos Teunisse

  2 maanden geleden
  Misschien dat de belastingdienst een naheffingsaanslag op de verdiende miljarden legt. Want geen aangifte. Dan wordt 7 jaar terug liggende inkomsten geschat. Belastingdienst rekent in eigenvoordeel.