Het slimme horloge met navigatie, tracker en paniekknop waarmee mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen niet meer vermist kunnen raken zonder ze te kunnen traceren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het slimme horloge met navigatie, tracker en paniekknop waarmee mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen niet meer vermist kunnen raken zonder ze te kunnen traceren. © Stichting Bestaanskracht

Nederlandse smartwatch moet patiënten met een psychose helpen

Martin van der Weg was ten einde raad toen zijn zoon met schizofrenie twee weken vermist was en psychotisch en verwaarloosd werd teruggevonden. Samen met patiënten van de GGZ-instelling Parnassia ontwikkelde hij een horloge waaraan beide partijen houvast hebben.

 1. Zo voed je je kind financieel op: 'Het helpt om een zakgeldcontract op te stellen’
  PREMIUM

  Zo voed je je kind financieel op: 'Het helpt om een zakgeldcon­tract op te stellen’

  Praten over geld, het blijft ongemakkelijk. Zelfs met onze eigen kinderen. Ouders zitten dus vaak met vragen over zakgeld: wanneer ermee te beginnen, wanneer geef je ‘opslag’, wat kun je doen als je een samengesteld gezin hebt, en mogen grootouders ook een centje geven? Ouders hebben de meest uiteenlopende vragen, die we voorleggen aan zakgeldexpert Annelou Van Noort. ,,Het is belangrijk dat je luistert naar je buikgevoel.”
 1. Positief geluid na Veiligheidsberaad: 'Achter de wolken begint licht te gloren'
  Play

  Positief geluid na Veilig­heids­be­raad: 'Achter de wolken begint licht te gloren'

 2. Dit was Nederland vandaag: maandag 19 april
  Play

  Dit was Nederland vandaag: maandag 19 april