Het slimme horloge met navigatie, tracker en paniekknop waarmee mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen niet meer vermist kunnen raken zonder ze te kunnen traceren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het slimme horloge met navigatie, tracker en paniekknop waarmee mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen niet meer vermist kunnen raken zonder ze te kunnen traceren. © Stichting Bestaanskracht

Nederlandse smartwatch moet patiënten met een psychose helpen

Martin van der Weg was ten einde raad toen zijn zoon met schizofrenie twee weken vermist was en psychotisch en verwaarloosd werd teruggevonden. Samen met patiënten van de GGZ-instelling Parnassia ontwikkelde hij een horloge waaraan beide partijen houvast hebben.

 1. Delftse coronapriklocatie gaat voorlopig niet open, 80-plussers bezorgd om ‘wereldreis’ voor inenting
  PREMIUM

  Delftse coronaprik­lo­ca­tie gaat voorlopig niet open, 80-plus­sers bezorgd om ‘wereldreis’ voor inenting

  De priklocatie aan de Mozartlaan is zo goed als gereed, maar gaat aanstaande maandag, zoals aanvankelijk de bedoeling was, toch niet open. GGD Haaglanden meldt dat er te weinig vaccins geleverd zijn om te kunnen beginnen met het inenten van kwetsbare Delftenaren in de oude kantine van voetbalclub Delfia. Ondertussen maken 80-plussers zich ernstig zorgen om het halen van de coronavaccinatie.
 1. Wereldwijd duizenden mensen bij pro-Palestina-demonstraties
  Play

  Wereldwijd duizenden mensen bij pro-Palestina-demonstra­ties

 2. Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven voorbij in Ganges
  Play

  Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven voorbij in Ganges