Volledig scherm
Het scheerapparaat is aan een remonte bezig. Welke variant is het beste voor jou? © Philips

Netjes de feestdagen in: dit zijn de beste scheerapparaten

Nat scheren was jarenlang de norm, maar scheerapparaten zijn aan een heropleving bezig. Logisch, vandaag gaan we iets sneller van wel een baard naar geen, en weer terug. Bovendien is de technologie flink geëvolueerd de afgelopen jaren. Hier zijn vier opties voor een scheerapparaat dat bij jou past. 

1. Scheerapparaat met scheerkoppen

Volledig scherm
De Philips Series 9000. © Philips

De klassieke variant is het toestel met scheerkoppen die de baardharen met draaibewegingen wegscheren. Het voordeel van deze evergreen onder de scheermachines is dat hij bijzonder snel werkt. Veel gebruikers hebben er bijvoorbeeld zo een in hun auto liggen, zodat ze op drukke dagen hun baard nog wat kunnen fatsoeneren in de file. De scheerkopsystemen op de toestellen passen zich ook aan de vorm van je gezicht aan.

Onze aanrader:  de Philips Shaver Series 9000 S9711/31 (€ 119,71).

2. Scheerapparaat met grill / folie

Volledig scherm
© Philips

Scheerapparaten met een grill, ook wel een foliesysteem genoemd, hebben een scheerblad dat als extra bescherming dient tegen de mesjes. De haren komen eerst in dat scheerblad terecht, waaronder de mesjes in een alternerend voorwaartse en achterwaartse beweging de baardhaartjes wegwerken. Het is efficiënt, en ook beter als je een huid hebt die snel geïrriteerd geraakt, omdat de mesjes geen contact maken met de huid.

Onze aanrader: Philips OneBlade Pro QP6520/30 (€ 69,99).

3. Trimmer of multigroom

Volledig scherm
© Babyliss

Jij gaat niet voor gladscheren? Dan is een trimmer ook een optie. Dankzij de verschillende opzetkammen houd je je baardharen op precies de lengte die je wil.

4. Nat en droog

Volledig scherm
De Braun Series 9. © Braun

Bij een toenemend aantal modellen is het mogelijk om eerst een scheergel of -schuim op de huid aan te brengen, zodat je tegelijkertijd irritatie vermijdt én de snelheid van machinaal scheren behoudt. Merken als Philips en Braun pionierden daarmee, maar ondertussen bieden meerdere merken scheerapparaten aan die nat én droog kunnen scheren.

Onze aanrader: Braun Series 9 9095CC (€ 246,28).

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.

Poll

Disney+ abonnee geworden?

  • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (10%)
  • Ja, tijdelijk in elk geval (13%)
  • Nee, ik hou het bij Netflix (47%)
  • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
6089 stemmen