Volledig scherm
© EPA

Nieuw spel Pokémon Sleep beloont je voor je dutjes

Waar Pokémon Go gamers beloonde voor een wandeling, zal Pokémon Sleep hen belonen voor een goede nachtrust. Dat zeggen Nintendo en Pokémon Company, die het nieuwe mobiele spel onlangs aankondigden in Tokio. Het spel houdt bij hoeveel je slaapt en verwerkt die informatie in het verloop van het spel.

Hoe Pokémon Sleep er exact uit zal zien, is nog niet bekend; het spel zit nog in de ontwikkelingsfase. Wel is duidelijk dat je slaappatroon een grote rol zal spelen. Volgens Gamespot zou vooral de tijd die je slapend doorbrengt en het tijdstip waarop je wakker wordt het spel beïnvloeden. Of je door een goede nachtrust automatisch Pokémon vangt of bijvoorbeeld Pokémon kunt trainen, is niet meteen duidelijk.

Pokémon Go Plus +

Om je dutjes te registreren, werkt Nintendo aan een accessoire. Dat wordt een uitgebreide versie van de Pokémon Go Plus, het elektronische knopje waarmee je nu al automatisch Pokémon kunt vangen. De nieuwe gadget krijgt dan ook de weinig originele naam Pokémon Go Plus + (lees: de Pokémon Go Plus Plus).

Tijdens de dag zou je de Pokémon Go Plus + kunnen gebruiken om Pokémon te vangen, maar ’s nachts zou je het ding naast je kussen kunnen leggen om je slaaptijd te monitoren. Die informatie stuurt het toestel door naar je smartphone via bluetooth. Hoe het apparaat de slaaptijd precies registreert, is niet duidelijk. De Pokémon Go Plus kostte zo’n 40 euro; mogelijk wordt de opvolger nog een stukje duurder.

Snorlax

Pokémon Go Sleep wordt pas gelanceerd in 2020. Maar om de aankondiging alvast te vieren, wordt er nu al een bijzondere Snorlax losgelaten in Pokémon Go. Het gigantische, slapende monster (met speciale aanval ‘Yawn’) is nog tot 3 juni te vangen.

Poll

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

  • De camera (15%)
  • De schermkwaliteit (12%)
  • Het gewicht (1%)
  • Het formaat (11%)
  • De snelheid (28%)
  • Veiligheid en privacy (33%)
5352 stemmen