Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe app vervangt babyfoto's door 'coole' foto's

U kent ze wel. Die 'schattige' babyfoto's van uw vrienden waarmee u wordt doodgegooid op Facebook. Heeft u niets met kinderen of koestert u geen kinderwens? Dan is de nieuwe applicatie unbaby.me dé oplossing.

Foto's van baby's die voor het eerst op het potje gaan, of hun eerste tandje krijgen. Baby's die eten, spelen, kruipen, huilen, lachen, en ga zo maar door. Jonge ouders plaatsen het liefst iedere handeling van hun kleine oogappel op social media. De nieuwe applicatie unbaby.me zorgt ervoor dat alle babyfoto's worden vervangen door plaatjes naar uw keuze.

Hoe werkt het?
De extensie voor Google Chrome zoekt naar bepaalde woorden of woordcombinaties bij foto's. Standaard gaat het bijvoorbeeld om 'learned to walk', 'so cute', diapers, 'years old' en zo voort. Nederlandse termen en zoekwoorden kunt u eenvoudig toevoegen. De maker van de toepassing, Chris Baker, raadt aan om de namen van de baby's in kwestie toe te voegen voor optimale blokkering.

De extensie is te vinden in de Chrome Web Store. Na installatie kunt u direct namen of woordcombinaties toevoegen. Daarna dient u de nieuwsfeed van uw Facebookpagina opnieuw laden. Vanaf dan worden babyfoto's automatisch vervangen door andere afbeeldingen. Standaard worden de foto's vervangen door beelden van katten, maar dat kunt u zelf aanpassen.