Volledig scherm
De nieuwe bezorgdrone van Amazon. © AFP

Nieuwe bezorgdrone Amazon wordt ‘binnen enkele maanden’ ingezet

Amazon heeft gisteren op een bijeenkomst in Las Vegas een nieuwe bezorgdrone gepresenteerd. De Amerikaanse webwinkelgigant wil het nieuwe bezorgmiddel naar eigen zeggen ‘binnen enkele maanden’ gaan gebruiken. 

Het Amerikaanse bedrijf kwam al eerder met een bezorgdrone. In 2016 leverde een drone van Amazon bijvoorbeeld al pakjes af in het Vereniging Koninkrijk. De toenmalige versie was echter niet goed genoeg, dus het nieuwe model is op een aantal punten verbeterd.

Zo is deze drone stabieler en in staat om verder te vliegen; de maximale vliegafstand bedraagt 24 kilometer. Verder zouden de sensoren van de drone beter in staat zijn om bijvoorbeeld mensen, auto’s en overhangende kabels te signaleren.

Dat laatste is erg belangrijk, want veiligheidszorgen zijn een belangrijke sta-in-de-weg als het gaat om dronebezorging. In de Verenigde Staten gelden bijvoorbeeld strenge regels, waardoor het moeilijk is voor bezorgingsbedrijven om drones in te zetten.

Luchtvaartautoriteit FAA heeft direct na de aankondigingen gereageerd op de plannen van Amazon. De webwinkelgigant mag zijn drones de Amerikaanse lucht in sturen, maar dat geldt voorlopig alleen voor proefvluchten en nog niet voor een echte bezorgdienst.