Volledig scherm
© AFP

Noodlijdend Snapchat probeert hoofd boven water te houden met games

Het noodlijdende Snapchat zet alle zeilen bij om relevant te blijven. Het bedrijf achter de app kondigde deze week games aan, naast een mogelijkheid om Snapchat-stories in andere apps te plaatsen.

Dat maakte het bedrijf bekend tijdens de Snap Partner Summit in Los Angeles. De nieuwe spelletjes, Snap Games, zijn gemakkelijk in de app te openen, zonder dat een installatie nodig is. Gebruikers zien met welke contacten ze kunnen spelen en kunnen via (spraak-)berichten communiceren. In eerste instantie zijn er zes spellen, waaronder Bitmoji Party met allerlei minigames en een racespel.

Snapchat maakte ook bekend dat zijn Stories voortaan in apps van derde partijen geïntegreerd kunnen worden. Onder andere Houseparty en datingapp Tinder gaan hiertoe over, waarna gebruikers in die apps de Snapchat-camera kunnen gebruiken voor Stories.

Daarnaast gaat Snapchat samenwerken met derde partijen voor zijn Scan-functie. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld met hun camera wiskundige problemen scannen om deze door een programma op te laten lossen of bij beelden gerelateerde gifs laten tonen via Giphy.

Advertenties

Nieuw is verder Snapchat Ad Kit, waarmee Snapchat zijn advertentienetwerk uitbreidt naar andere diensten. Dat moet later dit jaar gebeuren. Ontwikkelaars kunnen de Ad Kit in hun app integreren, waarna advertenties via het netwerk van Snapchat getoond worden. De ontwikkelaars krijgen een deel van de inkomsten, maar het is niet bekend welk deel.

Snapchat verliest al een aantal jaar gebruikers. Veel van hen vertrekken naar Instagram, eigendom van Facebook. Ondanks de teruglopende populariteit draait het bedrijf nog wel een miljoenenomzet. In februari meldde de organisatie nog een kwartaalomzet te hebben gedraaid van 390 miljoen dollar. Er zijn natuurlijk wel zorgen over slinkende toestroom van gebruikers. Het bedrijf hoopt met de nieuwe functies meer omzet binnen te halen om het hoofd boven water te houden.

Poll

Op welk platform speel jij games?

  • Xbox One (7%)
  • PS4 (Pro) (23%)
  • PC (16%)
  • Nintendo Switch (4%)
  • Smartphone (8%)
  • Laptop (5%)
  • Ik speel nooit games (36%)
14516 stemmen