Volledig scherm
© EPA

Nooit meer een verkeerd bericht naar je baas sturen in Messenger, zo doe je dat

Per ongeluk je baas een bericht verstuurd over hoe laat je het hebt gemaakt gisteravond? Die schaamte is wellicht binnenkort voorbij. Facebook is namelijk bezig met het uitrollen van een functie om gebruikers verzonden berichten in Messenger te laten verwijderen. Zo'n zelfde functie zit inmiddels al in Whatsapp, maar wordt nu langzaam uitgerold voor de andere berichtenservice van Facebook.

Er zit wel een aantal kanttekeningen aan de functie. Zo kan een bericht alleen verwijderd worden in de eerste tien minuten na verzending en kan een bericht alsnog gerapporteerd worden. Volgens het bedrijf wordt het misbruik van de chatservice - in de vorm van doodsbedreigingen en andere ernstige zaken - daarom niet extra aangemoedigd. De moderatie blijft onveranderd, aldus de techgigant.

Momenteel wordt de functie getest in Polen, Bolivia, Colombia en Litouwen. Andere landen volgen zo snel mogelijk.

Het was al eerder duidelijk dat Facebook werkte aan de functie. In april werd duidelijk dat Mark Zuckerberg berichten in zijn Messenger had verwijderd. Daar kreeg men echter geen melding van, meldt iCulture. Dat leidde tot ophef en aantijgingen van machtsmisbruik. Kort daarna kondigde Facebook aan de functie voor iedereen beschikbaar te maken.

Zo verwijder je verzonden berichten

Verwijderen van berichten werkt precies hetzelfde als in Whatsapp. Men houdt het bericht in kwestie langer ingedrukt, waardoor een menuscherm verschijnt. Als er dan op ‘Remove’ wordt gedrukt, wordt het bericht in kwestie verwijderd. De ontvanger(s) zien wel dat er een bericht is verwijderd, maar niet wat. Facebook heeft echter de optie om een bericht weer terug te zetten, in geval van ernstige overtredingen.