Netflix.
Volledig scherm
Netflix. © AFP

Nooit meer onbewust doorbetalen; Netflix gaat inactieve abonnementen stopzetten

Netflix gaat de abonnementen van inactieve gebruikers stopzetten. Na een jaar niets kijken en het negeren van een waarschuwing van de streamingdienst, zal Netflix geen maandelijks bedrag meer afschrijven.

Ook gebruikers die op dit moment al langer dan twee jaar niet meer actief zijn op Netflix, krijgen binnenkort een bericht. ,,Ken je het gevoel dat je al een tijd voor iets betaalt, zonder dat je er daadwerkelijk gebruik van maakt? Bij Netflix willen we niet dat mensen betalen voor een service die ze niet gebruiken”, aldus de streamingdienst. Bij het automatisch sluiten van een profiel is niet alles direct verloren. Netflix belooft het account met profielen en kijklijsten nog wél zo'n tien maanden te bewaren. 

Momenteel heeft Netflix honderdduizenden zogeheten zombie-accounts, of inactieve gebruikers die wel betalen. Dat klinkt als veel, maar het is minder dan een half procent van het klantenbestand van de streamingdienst. 

  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”