LG CLOi Suitbot
Volledig scherm
LG CLOi Suitbot © LG

Nooit meer rugblessures bij bukken en tillen door nieuw exo-skelet

Sciencefictionfilms worden werkelijkheid. LG is namelijk bijna klaar om een zogenaamd exo-skelet op de markt te brengen. De LG CLOi SuitBot moet mensen helpen bij het tillen van zware objecten en moet ondersteuning bieden bij het bukken.

Het skelet, wat een soort plastic omhulsel is dat op de onderrug geplaatst wordt, wordt tijdens de grote elektronicabeurs CES gepresenteerd. Dat was vorig jaar ook al het geval, maar de Zuid-Koreaanse fabrikant meent nu bijna klaar te zijn met het product. Het exo-skelet moet blessures en vermoeidheid verminderen.

Hoe het werkt? Het robotpak wordt geactiveerd als de drager in een hoek van 65 graden buigt. Het houdt de rug recht en kan als een soort steun gebruikt worden. Als de gebruiker weer rechtop staat, wordt het apparaat uitgeschakeld. De CLOi SuitBot gaat vier uur mee, en is na een uur opladen weer klaar voor gebruik.

Op de CES-elektronicabeurs, die op 8 januari van start gaat in Las Vegas, zal LG ook nieuwe versies van zijn PorterBot, ServeBot en CartBot laten zien. Dat zijn autonome servicerobots die werken met kunstmatige intelligentie. De robots zijn ontworpen om bijvoorbeeld op vliegvelden, in hotels en supermarkten klanten te helpen, aldus Tweakers.

  1. Meerderheid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacrisis

    Meerder­heid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacri­sis

    Ouders thuis aan het werk, koters op de bank voor de televisie of met een tablet op schoot. Dat is het beeld in menig huishouden tijdens de coronacrisis; zij het voor vermaak of om huiswerk te maken. Het scherm lijkt soms de ideale babysitter en veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn als het om de ‘schermtijd’ van hun spruiten gaat. Maar hoeveel tijd zitten de ukkies op dit moment eigenlijk voor een beeldscherm?