Blinden en slechtzienden kunnen via een speciale app achterhalen of hun trein vertraging heeft of bijvoorbeeld van een ander perron vertrekt.
Volledig scherm
Blinden en slechtzienden kunnen via een speciale app achterhalen of hun trein vertraging heeft of bijvoorbeeld van een ander perron vertrekt. © ANP XTRA

NS helpt slechtziende treinreizigers met nieuwe app

Blinden en slechtzienden kunnen via een speciale app achterhalen of hun trein vertraging heeft of bijvoorbeeld van een ander perron vertrekt. De NS-Perronwijzer kan de informatie in extra grote letters tonen of voorlezen wat op de borden boven de perrons staat. 

Mensen met een visuele beperking kunnen de informatie in de NS-app nu vaak niet of moeilijk ontcijferen. De Perronwijzer is ontwikkeld en succesvol getest door reizigers met geen of minder zicht. Gebruikers kunnen hun locatie doorgeven of handmatig een locatie invullen. Daarna krijgen zij een overzicht van de perrons en vertrekkende treinen op het station. Ook uitgevallen of vertraagde treinen zijn zichtbaar. 

In de app is de informatie van alle stations in Nederland beschikbaar, dus ook van de stations waar niet NS maar een andere vervoerder zoals Arriva, R-net of Blauwnet rijdt. Ook kunnen gebruikers per spoor bekijken welke treinen er vertrekken en bij welke stations er een tussenstop wordt gemaakt.