Volledig scherm
© ANP

Ongeduldig? Pakketje voortaan live te volgen in PostNL-app

Handig als je ongeduldig bent en geen vertrouwen hebt in de opgegeven ‘geschatte bezorgtijd’: PostNL laat voortaan de actuele locatie van pakketbezorgers zien in de avonduren.

Zo weet je of je nog even snel de hond kan uitlaten en niet meteen naar een ophaalpunt voor je pakketje moet omdat je de bezorger net bent misgelopen.

De app geeft naast de locatie ook het aantal bestellingen weer dat de bezorger nog te gaan heeft voordat hij of zij voor je deur staat. De app werkt niet met nauwkeurige gps-locaties, maar met een geplande route. Dat heeft te maken met de privacy en veiligheid van de chauffeurs, zo meldt techsite Bright.

Klein nadeel: voorlopig zijn alleen pakketjes die ’s avonds worden bezorgd te ‘tracken’. Overdag blijf je overgeleverd aan de geschatte bezorgtijd. Het is onbekend wanneer de functie voor leveringen overdag beschikbaar komt, maar PostNL geeft in ieder geval aan de functie te willen doorontwikkelen. 

Niet thuis

Eerder dit najaar maakte de postdienst bekend niet meer terug te komen na voor een dichte deur te hebben gestaan. Wie niet thuis is als een bezorger van PostNL een pakketje af komt leveren moet het pakketje zelf ophalen bij de dichtstbijzijnde PostNL-locatie. 

Omdat pakketten geen tweede keer meer mee hoeven in de bus scheelt dat volgens de pakketgigant de nodige kilometers en dus CO2-uitstoot. ,,De ruimte in pakketbussen wordt beter benut en daarmee kan PostNL die capaciteit optimaler inzetten. Dat is nodig want het aantal pakketten groeit nog steeds gestaag en de laatste twee maanden van het jaar is het extra druk.”

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.

Poll

Disney+ abonnee geworden?

  • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (10%)
  • Ja, tijdelijk in elk geval (13%)
  • Nee, ik hou het bij Netflix (47%)
  • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
6089 stemmen