Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok
Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”
De man, die in Indiase media opgevoerd wordt als Venkateshwarlu, stapte in april 2018 in een vrachtwagen om voor zijn werk naar een ander dorp te gaan. Venkateshwarlu, die gehoor- en spraakproblemen heeft, stapte achterin de vrachtwagen en viel onderweg in slaap.
Een paar kilometer verderop besefte de chauffeur pas dat er een voor hem onbekende man in de vrachtwagen zat. Hij zette de truck onmiddellijk stil en liet de man midden op de weg achter. Venkateshwarlu had geen idee waar hij was en vond uiteindelijk een andere vrachtwagenchauffeur die hem best een lift naar huis wilde geven.
Verkeerd gereden
Weer enkele uren later kreeg Venkateshwarlu de indruk dat hij niet dichter bij huis kwam. De chauffeur erkende inderdaad per ongeluk de andere kant op te zijn gereden. De trucker zette Venkateshwarlu uiteindelijk af in Ludhiana, een grote industriestad in de noordelijke staat Punjab.
Vanaf daar lukte het de man niet meer om in contact met zijn gezin te komen. Volgens zijn zoon Peddiraju had de familie alles op alles gezet om Venkateshwarlu te vinden, onder andere met hulp van de lokale politie, maar alle zoekacties draaiden op niets uit.
Held
Een man die onbedoeld uitgroeide tot de held van dit verhaal is politieagent Ajaib Singh uit Punjab. Omdat India een lockdown had opgelegd om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, reed hij Ludhiana rond om voedsel te schenken aan werknemers en armen.
De agent is actief op social media en heeft in de loop der jaren door zijn video’s veel volgers vergaard. Op zijn kanaal op TikTok, een relatief nieuw videostreamingplatform, heeft hij meer dan 800.000 volgers. In een van zijn laatste video’s deelt hij voedsel uit aan de allerarmsten die onder een viaduct in Ludhiana wonen.
In tranen
Duizenden kilometers verderop in Telangana dacht een vriend van de familie de vermiste man op de beelden te herkennen. De familie nam contact op met de politie van Ludhiana, die Venkateshwarlu vervolgens opspoorde en een videogesprek tussen hem en zijn zoon mogelijk maakte.
,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen. Hij heeft me gevraagd hem mee naar huis te nemen”, vertelt de zoon tegen BBC. ,,Maar we konden niet nog eens zo lang wachten om hem te zien, dus we slaagden erin een vergunning te krijgen waarmee ik nu door de staten kan reizen.” Binnen een week was Peddiraju in Ludhiana met zijn vader, die door de politie was opgevangen.
Lockdown
De lockdown die in India voor het hele land geldt om het coronavirus in te dammen, duurt nog tot ten minste 31 mei. Reizen naar andere deelstaten is sinds kort weer mogelijk voor mensen die daarvoor een vergunning hebben gekregen. Het landelijk dodental dook recent boven de 4000. India heeft ruim 1,3 miljard inwoners.
Bekijk hier onze meest bekeken video's:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
EU en VS bereiken doorbraak over subsidies groene technologie
De Verenigde Staten zullen essentiële materialen voor groene technologieën die in de Europese Unie zijn gedolven of verwerkt behandelen alsof ze uit de VS komen. Dat hebben voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie en de Amerikaanse president Joe Biden afgesproken. Von der Leyen was op bezoek bij Biden in het Witte Huis. -
Facebook-oprichter Zuckerberg door aandeelhouders aangeklaagd voor negeren uitbuiting
Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, die ook de topman is van moederbedrijf Meta Platforms, is door aandeelhouders aangeklaagd. Onder meer pensioen- en investeringsfondsen claimen dat Facebook en Instagram al jaren een oogje dichtknijpen bij praktijken van mensenhandel en uitbuiting via die sociale netwerken. -
PREMIUMterugblik vuurwerkramp
Opgelost in het niets: het indrukwekkende portret van vuurwerkrampslachtoffer Marjolein Schreurs
Ze heeft er maar kort gewoond - nog geen drie maanden - maar ze voelde zich er volmaakt gelukkig. Dat straalde ze ook uit. Kijk maar naar de laatste foto die van haar is gemaakt, op 16 maart toen ze 17 werd, het geluk spettert van haar gezicht, zegt Will Schreurs, haar vader in Almelo.
-
Twitter- en Teslabaas Elon Musk opnieuw de rijkste persoon ter wereld
Twitter- en Teslatopman Elon Musk (51) is opnieuw de rijkste persoon ter wereld. Dat schrijft het Amerikaanse persagentschap Bloomberg. Volgens diezelfde bron heeft Musk zijn terugkeer aan de top van het lijstje ‘rijkaards’ te danken aan een stijging van de Tesla-aandelen. -
-
-
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
Nieuwe tool laat tieners naaktfoto’s van internet halen
Tieners die naaktfoto’s van zichzelf online zien circuleren hebben vanaf nu een mogelijkheid om die beelden offline te halen. Met een nieuw door het Amerikaanse National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) ontwikkeld programma kunnen foto’s van bepaalde sociale media worden verwijderd. De tool, Take It Down, is deels gefinancierd door Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook.