Volledig scherm
Nieuwe vriendenicoontjes. © Facebook

Ontvriendingen zien en nieuwe Facebook-icoontjes

Zien wie jou niet meer als Facebook-vriend wil? Dat kan met de app Who Deleted Me for Facebook, meldt The Next Web. Er is nog een nieuwigheidje op Facebook; de vriendenicoontjes.

Volledig scherm
Het oude icoontje van de vrouw met een deukje in haar schouder. © Facebook

De app werd al in 2009 in samenwerking met Facebook gelanceerd, maar het sociale netwerk sloot de mogelijkheid na een tijd af omdat het niet in overeenstemming was met zijn filosofie. De nieuwe versie, nu beschikbaar voor iOS, Android en Google Chrome, toont alle 'vrienden' die, vanaf het moment van downloaden van de app, de gebruiker ontvriend hebben. 

Icoontjes
Vorige week werd het logo van Facebook al vernieuwd. Deze week is bekend geworden dat het vriendenicoontje ook vernieuwd is. Op het oude icoontje waren een man en vrouw te zien, naast elkaar. Een designer van Facebook ontdekte dat de vrouw alleen niet helemaal symmetrisch was afgebeeld; ze had een deukje in haar schouder. Dit was aangebracht omdat de man op het gezamelijke icoontje uiteindelijk 'voor haar' werd geplaatst. De designer vond dat dit anders moest. Dit leidde uiteindelijk tot een nieuw icoontje van de man en vrouw. In het gezamelijke vriendenicoontje is de vrouw nu op de voorgrond gezet.