In de phishingmail wordt gevraagd in te loggen met je DigiD op MijnOverheid.
Volledig scherm
In de phishingmail wordt gevraagd in te loggen met je DigiD op MijnOverheid. © ANP XTRA

Opnieuw phishingmail DigiD in omloop, 361 slachtoffers

Voor de tweede keer dit jaar waarschuwt MijnOverheid voor een phishingmail. Dit weekend werden 361 mensen slachtoffer. Ze hebben ingelogd met hun DigiD, waardoor criminelen toegang hebben tot hun persoonsgegevens.

Inmiddels zijn de accounts van de slachtoffers door DigiD zelf verwijderd. ,,De slachtoffers hebben allemaal een brief gekregen. Ook gaan we ze vandaag en morgen telefonisch op de hoogte brengen’’, zegt woordvoerder Rick Bron van de organisatie achter DigiD en MijnOverheid.

Hoeveel mails er verzonden zijn met de valse link is niet bekend. ,,Daar heb ik geen schattingen van.” De fraude kwam dit weekend aan het licht doordat oplettende ontvangers de mail hebben doorgestuurd naar MijnOverheid. 

Eerder dit jaar werd er ook al gewaarschuwd voor de phishingmails. De mail maakt melding van een gereedstaand bericht in de BerichtenBox op MijnOverheid. Dit is echter niet het geval, criminelen kijken mee naar de inloggegevens van DigiD. MijnOverheid waarschuwt: ,,Wij sturen nooit mails met een link om naar de BerichtenBox te gaan.’’

De Fraudehelpdesk adviseert mensen nooit in te gaan op mails van MijnOverheid, maar in plaats daarvan zelf in de adresbalk de website van MijnOverheid (mijn.overheid.nl) over te typen.

Inmiddels staat er ook op de website van DigiD een waarschuwing voor de phishingmail.
Volledig scherm
Inmiddels staat er ook op de website van DigiD een waarschuwing voor de phishingmail. © Still van website