Volledig scherm
kANO © ONAK

Opvouwbare kano moet romantische tripjes op de grachten eenvoudiger maken

KickstarterStart-ups houden van crowdfunding. En wij houden van de futuristische en gekke producten die de start-ups ontwikkelen. Elke week bekijken we nieuwe producten op verschillende crowdfund-platforms. Of deze producten ooit op de markt komen is nooit zeker, maar dromen mag natuurlijk altijd. Deze week: De ONAK 2.0, ofwel de Origami Kano.

Wie heeft weleens gedacht: ik zou mijn kano willen opvouwen. Wij niet. Maar de makers van de ONAK 2.0 wel. Die willen de ‘schoonheid en harmonie van het varen met een kano toegankelijker maken'. Doordat de kano op te vouwen is, is het voertuig veel beter te vervoeren. Ook weegt het vaartuig 'slechts’ 15 kilo. Draagbaar, dus. 

Bij het in elkaar zetten van de kano moet je wel de gebruiksaanwijzing erbij pakken, want de ‘Origami kano’ doet zijn naam eer aan.  Er zijn heel veel stoffen bandjes nodig om het gevaarte klaar voor het water te maken. En die moeten er ook weer af als de kano opgeborgen moet worden. Een aardig karwei.

De tekst gaat door onder de afbeelding

Volledig scherm
ONAK 2.0 © Kano

De kano's zijn gemaakt van polypropyleen. Het is licht en sterker dan aluminium. Daarnaast is het hele gevaarte recyclebaar en duurzaam. 

Dan de prijs. De kano is duur. Erg duur. Men moet denken aan zo’n 1.700 dollar voor één exemplaar. Dat is de prijs zonder peddels, die kun je erbij kopen voor een gortige 160 dollar. De kano heeft inmiddels bijna 40.000 euro opgehaald, en heeft nog tienduizend euro te gaan alvorens het doel van 50.000 euro behaald wordt. Zelf eentje kopen?Dat kan hier.

Liever romantisch op....de bank filmpje kijken? Dat kan heel gemakkelijk met een Chromecast Ultra. Check hieronder waar je die het goedkoopst kan kopen.

Poll

Disney+ abonnee geworden?

  • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (10%)
  • Ja, tijdelijk in elk geval (13%)
  • Nee, ik hou het bij Netflix (47%)
  • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
6089 stemmen