Volledig scherm
De Huawei Mate X © Tweakers

Opvouwbare smartphone Huawei komt niet meer in september uit

Huawei zegt dat de Mate X niet meer in september uitkomt. Die maand noemde de Chinese fabrikant in juni toen het toestel voor het eerst werd uitgesteld. Huawei wil de vouwbare smartphone wel nog dit jaar uitbrengen, vermoedelijk voor de feestdagen.

Volgens techsite Techradar is het onwaarschijnlijk dat de Mate X voor november uitkomt. De website was vertegenwoordigd bij een persevenement van Huawei in China. Daar zou de fabrikant verteld hebben dat het toestel niet in september uitkomt. De reden voor het nieuwe uitstel is niet gegeven.

Oorspronkelijk had de Mate X halverwege 2019 op de markt moeten komen, maar in juni stelde Huawei de release uit tot september om meer tests te kunnen doen. Dat uitstel volgde na de problemen die Samsung met zijn vouwbare Galaxy Fold ondervond. Dat toestel had eind april uit moeten komen, maar nadat reviewexemplaren kapot gingen, blies Samsung de release af om het ontwerp aan te passen. Samsung brengt zijn aangepaste Galaxy Fold wel in september uit.

Huawei kondigde zijn Mate X in februari aan en noemde toen een adviesprijs van 2299 euro. Op het persevenement in China toonde Huawei volgens Techradar een versie met een verbeterd scharnier.

 1. Tinderoplichter troggelt zijn nieuwe liefje 8000 euro af
  PREMIUM

  Tinderop­lich­ter troggelt zijn nieuwe liefje 8000 euro af

  Een 29-jarige Papendrechter is dinsdag door de politierechter in Dordrecht veroordeeld tot tweehonderd uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf. De man maakte in een paar maanden tijd met allerlei smoezen 8000 euro afhandig van een vrouw uit Alkmaar die hij had leren kennen op de datingapp Tinder. De psychiatrisch verpleger stal verder 625 euro van de rekening van een cliënt op zijn werk in Sliedrecht.

Poll

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

 • De camera (16%)
 • De schermkwaliteit (15%)
 • Het gewicht (1%)
 • Het formaat (8%)
 • De snelheid (31%)
 • Veiligheid en privacy (29%)
507 stemmen