Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ThinkStock

Oud-topman Google waarschuwt nu voor de gevaren van kunstmatige intelligentie

Mo Gawdat was lang topman bij Google, maar vreest nu voor de technologie die het bedrijf enorm belangrijk vindt: kunstmatige intelligentie. Hoe groot is de kans dat computers ooit de wereld overnemen?

19 reacties

 • Hans Toussaint

  1 jaar geleden
  positief houden van elkaar niet negatief zijn wat zou dat een mooi beeld zijn leer de algoritmes de goeie dingen ik ga mijn best doen!
 • Fred Kruse

  1 jaar geleden
  Leren van de mens zoals wij leren van alles om ons heen. Wij zijn nieuwsgierig aangelegd maar als een machine alles perfect kan overdoen heeft het geen zin meer om te ontdekken. Als elke soort uiteindelijk over genomen wordt door AI kan dat ook de reden zijn dat ze geen interesse meer hebben in ons en de reden dat er nooit contact is met een andere levensvorm buiten onze planeet. Als onze AI overlevingsdrang krijgt hadden we dat wel gemerkt van anderen.
 • Toine van den Hout

  1 jaar geleden
  Ik wacht eigenlijk op dat nieuwe leger wat dat gaat uitrichten i robots
 • Beevendorp

  1 jaar geleden
  Laatst werd al bekend gemaakt dat de AI van Deepmind al prima in staat was om ook de allerbeste spelers van ingewikkelde strategie games te verslaan. Tja en wat is het alleroudste ultieme strategiespelletje van de mensheid? Vraag het Oppenheimer en Nobel het was nooit hun intentie maar net als kernenergie en dynamiet kan deze uitvinding worden gekaapt door partijen die minder mooie bedoelingen hebben. Alle Software dus ook AI-software kun je kopieren, en voor andere spelletjes inzetten.
 • E de Groot

  1 jaar geleden
  Je loop een beetje achter de feiten aan