Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Ouder van gamende kinderen? Hier moet je op letten

Als je kinderen van schoolgaande leeftijd hebt, dan is de kans groot dat ze gamen. 89 procent van de basisschoolleerlingen start weleens een spelletje op, bleek eerder uit onderzoek van Trimbos . Hoe kun je daar als ouder het beste mee omgaan?

14 reacties

 • R.D. Ceulen

  7 maanden geleden
  Ik ben blij dat dit artikel genuanceerd is. Vroeger probeerden de media gamen af te schilderen als een verschrikking die kinderen zou corrumperen tot moordenaars... of minstens criminelen. Pure lariekoek natuurlijk, gamen is op meerdere fronten goed voor kinderen én volwassenen. 40 jaar en nog altijd op zoek naar nieuwe prachtige ervaringen in RPG's en dergelijke. Natuurlijk moet je excessen voorkomen, maar da's een kwestie van goed ouderschap.
 • Anoniem

  7 maanden geleden
  Blijf wel alert!!!!!! Alles wat buitensporig is geeft problemen. Ik zie het helaas dagelijks gebeuren. B. van Garderen
 • Jasper Rimmelzwaan

  7 maanden geleden
  Ik ben al mijn hele leven een gamer. Ik ben nu 40 en begon al toen ik een jaar of 6 was. Volgens de media van vroeger, zou ik nu zo ongeveer een seriemoordenaar moeten zijn, omdat games altijd beschuldigd werden van geweld in kinderen... wat uiteraard onzin is. Dus ik ben blij dat het tegenwoordig wat minder negatief en meer mainstream is geworden. Natuurlijk moet je wel op je kind letten, want er zijn kinderen die wél raar gedrag kunnen vertonen, maar dat zit 'm in het kind en niet het gamen.
 • B. Leur

  7 maanden geleden
  Ik denk dat ik tussen mijn 16e en 24e rustig 8 uur per werkdag games speelde naast mijn werk. Ik ben er nooit slechter door geworden, sterker nog, het was de beste tijd van mijn leven. Ik zat continu op ventrillo of teamspeak te kletsen en ben heel Europa afgereisd naar medespelers. Best time of my life. Een spelletje verpest je leven niet. Een slechte opvoeding wel
 • bjorn Roos

  7 maanden geleden
  Praten met je kind.. gezien het geweld en hoe men tegenwoordig met elkaar omgaat zie ik nergens terug dat ouders praten met hun kind. Opvoeden is blijkbaar alleen eten geven en voor de rest.. who cares..