Pijnlijk moment: Trump noemt Apple-topman Tim Cook ‘Tim Apple’ bij ontmoeting

Tijdens een vergadering in het Witte Huis heeft de Amerikaanse president Donald Trump geblunderd met de naam van Tim Cook, de hoogste baas van Apple. Hij noemde de topman van een van de machtigste bedrijven ter wereld Tim Apple, terwijl Cook naast hem zat.

Was het een verspreking, een misplaatste grap, of de gebruikelijke bijnaam van de baas van Apple in de gangen van het Witte Huis? Uit het videomateriaal kan worden opgemaakt dat Trump zich er niet bewust van was dat hij een van de invloedrijkste ondernemers ter wereld met de verkeerde naam had aangesproken: alsof er geen vuiltje aan de lucht was, zette hij na zijn flater de vergadering over het belang van technologie voor het onderwijs onverstoord voort. Ceo Tim Cook zelf en Trumps dochter Ivanka Trump bleven er eveneensonbewogen bij.

Trump versprak zich terwijl hij de ceo van de techgigant aan het bejubelen was om wat zijn bedrijf voor de Verenigde Staten betekent. Ondertussen maakte hij ook van de gelegenheid gebruik om zichzelf in de kijker te zetten. ,,Mensen zoals Tim - jullie breiden uit en doen dingen die ik vanaf het begin al wou. Ik zei altijd: ‘Tim, je moet hier beginnen’, en dat heb je echt gedaan. Ik bedoel, jullie investeren echt in ons land. Wij stellen dat enorm op prijs, Tim Apple’’, aldus de president.

Het is niet de eerste keer dat Trump moeite heeft met namen: Vorig jaar noemde hij Marillyn Hewson, ceo van vliegtuigbouwer Lockheed Martin, ‘Marillyn Lockheed’. 

Applebaas Tim Cook (links) en Donald Trump.
Volledig scherm
Applebaas Tim Cook (links) en Donald Trump. © AP