Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Pinstoring in grote delen van Nederland weer voorbij

UpdateGrote delen van het land zijn maandagmiddag getroffen door een pinstoring. Er stroomden duizenden meldingen binnen van mensen die niet konden pinnen. Bij supermarkten ontstonden flinke rijen voor de kassa's waar alleen met cash betaald kon worden.

Het hoogtepunt van de storing lag rond 16.30 uur vanmiddag, toen op Allestoringen.nl bijna drieduizend meldingen werden gemaakt van pinproblemen. De problemen deden zich vooral voor in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant en Drenthe. Ook in de omgeving van Arnhem werden veel meldingen gedaan. Inmiddels lijken de problemen verholpen.

Of de storing zich alleen bij winkels heeft voorgedaan, of ook bij pinapparaten om contant geld op te nemen, is niet bekend.  Wel is bekend dat winkels die onder Ahold vallen, grote last hadden van de storing. Pinnen bij de Etos, Gall & Gall en Albert Heijn was niet mogelijk. De NOS meldde dat een storing in de firewall de boosdoener was. In plaats van alleen foutieve data tegen te houden, houdt de digitale beveiliging alle data tegen.

Op Twitter werden veel foto's geplaatst van lange rijen bij de Albert Heijn, sommige wel tot achterin de winkel. Bij een supermarkt in Rotterdam lieten klanten hun volle karren en mandjes, die ze niet konden afrekenen, overal staan in de winkel. Volgens de kassamedewerkster leverde de storing veel boze klanten op.

Op het station Rotterdam Centraal moesten twee supermarkten noodgedwongen de deuren sluiten.