Op donderdag 11 juni wordt de PlayStation 5 aan het grote publiek getoond. De presentatie stond eerst op 4 juni gepland, maar werd uitgesteld vanwege de wereldwijde onrust omtrent racisme.
Volledig scherm
Op donderdag 11 juni wordt de PlayStation 5 aan het grote publiek getoond. De presentatie stond eerst op 4 juni gepland, maar werd uitgesteld vanwege de wereldwijde onrust omtrent racisme. © AFP

PlayStation 5 wordt op 11 juni gepresenteerd

De fans hebben er even op moeten wachten maar op donderdag 11 juni toont Sony om 22.00 uur eindelijk de PlayStation 5 aan het grote publiek. De onthulling, die eerst op 4 juni gepland stond, werd vorige week uitgesteld vanwege de wereldwijde onrust omtrent racisme.

  1. Omstreden topman Activision krijgt 375 miljoen na overname Microsoft

    Omstreden topman Activision krijgt 375 miljoen na overname Microsoft

    De omstreden topman van Activision Blizzard krijgt een enorm geldbedrag als de verkoop van het bedrijf aan Microsoft wordt afgerond. Bobby Kotick, die de spelontwikkelaar al drie decennia leidt, zou een bonus krijgen van 375 miljoen dollar (331 miljoen euro). Activision, bekend van games als Call of Duty, is recent veel in het nieuws geweest vanwege problemen rond seksisme en wangedrag van medewerkers, waarvan Kotick zou hebben geweten.