Volledig scherm
Playstation Classic vs Playstation X © Tweakers

Playstation Classic nu al voor bijna de helft van de prijs in winkels

De Playstation Classic, de heruitgave van de allereerste gameconsole van Sony, ligt nu al voor bijna de helft van de prijs in de schappen. In navolging van Nintendo probeerde Sony ook hun oude console opnieuw uit te geven, maar de Classic werd mild ontvangen.

Het kleine toestel maakt gebruik van emulatie om zo’n 20 games aan te bieden en brengt hdmi- en usb-connectiviteit met zich mee om eenvoudig aangesloten te worden op moderne televisies. Voor dit alles betaalde je net iets meer dan het geval was bij Nintendo’s laatste miniatuur-console, namelijk 99 euro. 

Daar lijken verschillende winkels vreemd genoeg nu al op terug te komen want we kunnen het apparaatje nu vinden voor ongeveer 55 euro. We kunnen natuurlijk niet met zekerheid stellen of deze nieuwe prijs lang aangehouden wordt. Mocht je echter interesse hebben in een PlayStation Classic, maar tot nog toe nog getwijfeld hebben omwille van de prijs, lijkt nu een interessant moment te zijn om hem in huis te halen.

De Playstation Classic is qua uiterlijk precies hetzelfde als het origineel uit de jaren 90, alleen twee keer zo klein. De verkoop begint 3 december, wat een verwijzing is naar de originele introductie van het apparaat. De eerste PlayStation verscheen namelijk 3 december 1994.