Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie pakt jongens op dankzij beelden slimme deurbel

De politie heeft in Den Helder twee jongens van 14 en 15 jaar opgepakt die een digitale deurbel aan de Fresiastraat hebben vernield. De jongens werden gepakt doordat de beelden door de deurbel zelf werden opgenomen.

De politie noemt de kwajongensstreek ‘belletje trekken 2.0'. De twee jongens begonnen met het aanbellen op verschillende deurbellen bij een gebouw in Den Helder. Uiteindelijk sloopten ze ook de deurbel van de muur en namen hem mee. Doordat de deurbel met internet was verbonden, waren er foto’s van de daders beschikbaar. De eigenaar herkende de jongens en schakelde de politie in. Die heeft ‘een goed gesprek’ met de jongens gehad, maar geen straf gegeven. Wel moesten de jongens de deurbel vergoeden. Ze hadden die in een sloot gegooid.

Naast het groeiende particuliere gebruik van digitale deurbellen in Nederland zien ook de politie en politiek steeds meer heil in de slimme apparaten. In onder andere Almere deelden het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie dergelijke deurbellen uit aan burgers. Beide hopen dat het daarmee gemakkelijker wordt om criminaliteit te bestrijden in wijken met bijvoorbeeld veel woninginbraken.

Poll

Disney+ abonnee geworden?

  • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (10%)
  • Ja, tijdelijk in elk geval (13%)
  • Nee, ik hou het bij Netflix (47%)
  • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
6089 stemmen