Volledig scherm
© thinkstock

Racistische e-mail belandt bij sollicitant: 'Is niks (neger)'

UpdateOp Facebook circuleert een opvallend screenshot van een e-mail over een afwijzing op een sollicitatie. Een electronicabedrijf in Arnhem heeft een sollicitant op de vacature van stagiair afgewezen om de volgende reden: 'een donker gekleurde (neger)'.

De sollicitant in kwestie, Jeffrey Koorndijk, plaatste de e-mail online. In plaats van dat de medewerker zijn reactie op de sollicitatie van Jeffrey naar zijn baas mailt, komt het per abuis bij Jeffrey zelf terecht.

'Heb nog even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger). En op zijn CV weinig tot geen ervaring met computers enz', staat er te lezen. Op social media zijn de reacties inmiddels losgebarsten. 'Aanklagen bij meldpunt discriminatie', 'Maak er werk van', en 'Bizar, wat een dwaas', klinkt het. Jeffrey heeft volgens De Telegraaf inmiddels aangifte gedaan van het incident.

Excuses
Aan Omroep Gelderland heeft de directeur van het electronicabedrijf een reactie gegeven. 'We hebben een grote fout gemaakt. Wij willen ons distantiëren van elke vorm van racisme', zei hij tegen de omroep.

De medewerker die de e-mail heeft verstuurd, zou inmiddels talloze bedreigingen aan zijn adres hebben ontvangen. Dat gebeurde nadat zijn naam en telefoonnummer op Facebook openbaar waren gemaakt.