REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Russen hielden Tweede Kamer voor de gek met schmink: 'Dit is niet grappig'

Het klonk zo spannend: ‘Tweede Kamerleden slachtoffer van Russische deepfake-video’. De technologie is echter nog niet zo ver. Het blijkt te gaan om een verklede grappenmaker. Maar dat wil niet zeggen dat het gevaar van nepvideo’s niet reëel is. ,,Het wordt makkelijker en makkelijker om ze te maken.”

3 reacties

 • Anoniem

  3 dagen geleden
  John Mulder Zij zouden moord en brand schreeuwen en luid roepen waar Poetin zich mee bemoeit.
 • Anoniem

  3 dagen geleden
  John Mulder De eerste vraag was wat deze Kamercommissie wilde bereiken? Provoceren van Poetin? Ik kreeg een déjà vu van die Van Baale; met die andere liberaal Verhofstadt ergens in de Oekraïne die opstandelingen toespraken. Namens wie spraken zij? Niet vele EU burgers die zich afvragen wat de EU moet al de voormalige satellietlanden wil. Wat hebben wij daar te zoeken. Datzelfde gevoel krijg ik ook nu. Hoe zou het parlement het vinden als Poetin zich hier bemoeit met interne aangelegenheden.
 • Pieter Zeeuw

  3 dagen geleden
  De 2e kamer is toch wel gewend aan liegen en bedriegen en draaikonterij? GL en PvdA gaan na een motie van wantrouwen gewoon weer met dezelfde man in zee. Hypocriet zooitje.
 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  9

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Max wil €60.000 studieschuld aflossen door spullen te ruilen
  Play

  Max wil €60.000 studie­schuld aflossen door spullen te ruilen

 2. Weerbericht | Dit weekend tot wel 26 graden
  Play

  Weerbe­richt | Dit weekend tot wel 26 graden