Samen naar muziek luisteren zonder oorsmeer van de ander
Een oortje aan iemand geven om samen muziek te luisteren of een film te kijken klinkt natuurlijk romantisch, maar is niet heel handig. Je kunt beter twéé losse setjes oordopjes of koptelefoons aan één telefoon of tablet koppelen.
Samen luisteren op Apple-producten
Als je een nieuwere iPhone hebt, kun je muziek en andere audio naar twee paar AirPods tegelijk streamen. Je hebt een iPhone 8 of nieuwer nodig, met minstens iOS 13 erop geïnstalleerd. Wil je deze functie gebruiken op een iPad, dan dien je een iPad Pro (tweede generatie of later), iPad Air (derde generatie), iPad mini (vijfde generatie) of iPad (vijfde generatie of later) in je bezit te hebben. Ook hier geldt: zorg dat je de nieuwste versie van het besturingssysteem hebt geïnstalleerd.
Op zoek naar een nieuwe koptelefoon? BestGetest zette de beste koptelefoons met ruisonderdrukking op een rij.
Het eerste setje AirPods koppel je zoals gebruikelijk aan je telefoon: door het AirPods-hoesje in de buurt van je telefoon te plaatsen, het hoesje te openen en te verbinden. Vervolgens selecteer je het AirPlay-pictogram in het bedieningspaneel, waar je ook knoppen voor bijvoorbeeld bluetooth vindt.
Kies nu ‘Audio delen’ onder de al gekoppelde oortjes. Houd het tweede doosje AirPods naast je telefoon en open vervolgens het doosje.
Handig: elke set AirPods heeft een eigen volumeregeling, zodat beide luisteraars het volume kunnen aanpassen naar ieders persoonlijke voorkeur.
Twee setjes oortjes of koptelefoons koppelen aan een Samsung-smartphone of - gadget
Ben je in het bezit van een Samsung Galaxy Note 8 of nieuwer, een Galaxy Tab S4 of nieuwer of een opbouwtelefoon van Samsung, dan kun je twee bluetooth-koptelefoons aansluiten op één apparaat.
Om de Dual Audio-functie in te schakelen moet je eerst elk toestel koppelen met het gewenste Samsung Galaxy-apparaat. Dit werkt vergelijkbaar met de Apple-apparaten.
Open de instellingen van je toestel, ga naar ‘connections’, zet je bluetooth aan, koppel de verschillende setjes zoals je normaal ook zou doen bij een paar oortjes of een enkele koptelefoon. Op het meldingenscherm van je smartphone of tablet kies je ‘media’. Vervolgens vink je de twee apparaten aan die je wil gebruiken. Je kunt de volumeniveaus van elke headset aanpassen naar het gewenste niveau.
Twee setjes aansluiten op overige Android-telefoons
Als je geen iPhone of Samsung hebt, zijn er nog een paar andere opties maar die zijn wat omslachtiger. Audiofabrikant Skullcandy heeft een app ontwikkeld waarmee je audio kunt delen mits je in het bezit bent van twee compatibele Skull-IQ-headsets. Bijkomend voordeel: deze functie werkt zowel op iOS en Android.
Beschik je nog over een telefoon met een koptelefoon-ingang, dan kun je een eventueel een hoofdtelefoonsplitter aanschaffen om op deze manier audio te delen met een vriend of vriendin.
Tenslotte zijn er nog zogenaamde USB-C Bluetooth 5.2 dongles die in sommige gevallen de gedeelde audio-functie overnemen. Deze kleine, plastic opzetstukjes klik je in de USB-C-ingang van je smartphone en vervolgens kun je via bluetooth twee koptelefoons eraan koppelen. Fabrikant Avantree heeft bijvoorbeeld diverse opties.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
FIFA-koningin Inta wil de nieuwe Hélène Hendriks worden: ‘Ik zie het spelletje wel’
In de slipstream van het vrouwenvoetbal wint ook het e-voetbal aan populariteit. Vraag het Inta Janssen (22), die indruk maakt op de virtuele velden. Sterker: ze is de beste vrouwelijke FIFA-speelster ter wereld. ,,Ja, ik zie het spelletje wel.” -
Populaire ‘vliegtuigkoptelefoon’ maakt comeback: is ’ie goed genoeg?
De ruisonderdrukking van eerdere Bose-koptelefoons was zo goed, dat bijna ieder vliegtuig vol zat met exemplaren van het merk. Kan de nieuwe variant zich meten met de steeds betere concurrentie? -
PREMIUM
1 op 20 mensen krijgt diagnose fibromyalgie: ‘Onbegrip voor patiënten het moeilijkst’
Niet zichtbaar ziek, maar wel vergaan van de pijn en vaak nog een resem andere lichamelijke klachten erbovenop: dat is fibromyalgie. Wat veroorzaakt het en wat kan eraan gedaan worden? Jessica Van Oosterwijck, verbonden aan de universiteit van Gent, geeft een overzicht van de ziekte en de behandeling. ,,Het moeilijkst voor de patiënten is het onbegrip van de omgeving.” -
Zo haal je al dat vieze oorsmeer van je AirPods
Al ben je nog zo hygiënisch en voorzichtig, vroeg of laat worden oordopjes behoorlijk vies. Met deze tips maak je een hoofdtelefoon en oordopjes voorzichtig schoon. -
Zo deel je wachtwoorden op een veilige manier
We kunnen er kort over zijn: deel je wachtwoord nooit. In de praktijk gebeurt dit echter vaak genoeg. Mocht het om welke reden dan ook toch nodig zijn om je wachtwoord te delen met vrienden of familieleden - omdat je een abonnement op bijvoorbeeld Netflix of Spotify deelt: zo doe je dat veilig.
-
PREMIUMExperts
Met het hele gezin op elkaars lip: waarom vakantie voor echtscheiding kan zorgen
Na de zomer piekt het aantal relatiebreuken. Wat veroorzaakt een vakantiescheiding? En kun je voorkomen dat je huwelijk verongelukt tijdens je vrije dagen? Experts leggen uit en geven tips. -
Koken & Eten
Zo hou je de hele dag door energie: ‘Alleen wielrenners mogen ontbijten met veel suikers’
Ongeacht of je verkeersleider bent, een IT-er, stratenmaker of hoe je je dag indeelt; niemand zit te wachten op een middagdip. ,,Door bewust te letten op wat je eet, en wanneer, kun je de hele dag door scherp blijven.” -
PREMIUM10
Bagage kwijt op Schiphol? Niet als het aan deze uitvinding ligt
Misschien had deze uitvinder de chaos op Schiphol wel enigszins kunnen voorkomen: het bedrijf Itemlost van Gino de Vin (28) vindt met een QR-code namelijk verloren voorwerpen terug. Met de koffermanie op Schiphol loopt zijn bedrijf nu storm. ,,Het kost maar een paar klikjes.”