Volledig scherm
© EPA

Samsung verrast tijdens Oscars met advertentie voor kleinere vouwbare smartphone

De Galaxy Z Flip zou normaal pas morgen worden voorgesteld in San Francisco. Maar Samsung verraste gisteren tijdens de uitzending van de Oscaruitreiking met een reclamefilmpje van zijn nieuwe, kleinere, plooibare smartphone.

De wereldpremière van de Galaxy Z Flip was dus gisteravond plaatselijke tijd. Wel kregen enkel de Amerikaanse kijkers het gloednieuwe toestel van Samsung te zien, een kleinere versie van de Galaxy Fold. De Galaxy Z Flip neemt dichtgevouwen de vorm van een vierkant aan, met een klein schermpje aan de buitenkant. Opengevouwen krijg je een groot scherm aan de binnenzijde.

De plooibare smartphone past in Samsungs nieuwe devies om ‘een nieuw tijdperk te bepalen’. Volgens Bloomberg volgt er ook nog een speciale editie van de Galaxy Z Flip in samenwerking met modeontwerper Thom Browne.

Het model grijpt terug naar de vertrouwde vorm van flip-phones, maar dan in een groter formaat. In het reclamefilmpje wordt het toestel ook half opengevouwen en zo op zichzelf staand getoond, waarbij maar een half scherm wordt gebruikt voor videobeelden. De Motorola Razr van Lenovo is ook al zo’n moderne vouwbare smartphone.

De kleuren? Minstens zwart en paars, afgaand op de advertentie.

Nog verwacht op het event van Samsung morgen: de lancering van een trio nieuwe toestellen uit het Galaxy S-topsegment onder de naam Galaxy S20.