Volledig scherm
© REUTERS

Samsung: Vingerafdrukken op toestel weer veilig na update

De vingerafdrukken van Android-gebruikers zijn weer veilig. Dit weekend ontstond ophef over de onveiligheid van de vingerafdrukscanner in Galaxy-toestellen van techproducent Samsung. Het bedrijf zegt het nu opgelost te hebben.

Samsung sloeg dit weekend alarm aan de gebruikers van de smartphones Galaxy Note10, 10+ en Galaxy S10, S10+, en S10 5G en adviseerde om alle geregistreerde digitale vingerafdrukken te verwijderen en ze opnieuw te registreren. Als reactie sloten verschillende bedrijven de optie om handelingen te verifiëren met vingerafdrukken in hun apps, waaronder het Chinese Alipay.

Het probleem zat ‘m in bepaalde schermbeschermers, waardoor de telefoons zomaar door iedereen ontgrendeld kon worden. Dat is nu opgelost, meldt Reuters. Wel biedt Samsung excuses aan voor de ontstane ophef. Klanten worden op de hoogte gebracht met een pushbericht op de getroffen toestellen.

Samsung is de grootste speler op de smartphonemarkt, en had zijn nieuwe vingerafdrukkensensor bij de lancering ‘revolutionair’ genoemd.

Brand

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf problemen ondervindt met topproducten. Zo werd in 2016 de Galaxy Note 7 wereldwijd teruggeroepen, nadat bij verschillende toestellen de batterij was ontploft. En eerder dit jaar moest Samsung de lancering van de Galaxy Fold, een van de eerste twee toestellen met een plooibaar scherm, uitstellen vanwege de fragiliteit van het scherm.

Poll

Heb je de kleurweergave van je smartphone wel eens aangepast?

  • Ja, doe ik altijd (27%)
  • Ja, maar het beviel niet (9%)
  • Nee, vind ik niet nodig (34%)
  • Nee, ik weet niet hoe dat moet (30%)
12613 stemmen