Volledig scherm
Zo zou de S10 er uit moeten zien, de telefoon heeft een behoorlijk prijskaartje. © Ice Universe

‘Samsungs nieuwste vlaggenschip in S10-serie gaat 1599 euro kosten’

We moeten diep in de buidel tasten als we dit jaar de nieuwste S10-telefoon van de Samsung Galaxy-reeks willen hebben. Volgens uitgelekte informatie van het Italiaanse TuttuAndroid variëren de telefoons in prijs tussen 779 euro en 1599 euro.

Volledig scherm
Gelekte afbeelding van een S10 in het wild, incluis punchhole © Reddit

Vermoedelijk worden de telefoons op 20 februari aangekondigd. Volgens het uitgelekte document verschijnt de telefoon twee weken later in Italiaanse winkels. Of dat ook geldt voor Nederland is niet duidelijk.

Omdat de telefoon nog niet is aangekondigd, is het lastig gissen waarom de telefoon zo duur is. Vermoedelijk heeft het duurste model - net als de iPhone XS Max - een groter, kraakhelder scherm. Daarnaast bevat de telefoon 12 gigabyte aan werkgeheugen en 1 terabyte aan opslag. Heb je dat niet nodig, dan kun je ook kiezen voor een model met 8 gigabyte werkgeheugen en 512 gigabyte opslag. Daar betaal je 1299 euro voor. Voor het goedkoopste model betaal je dan weer 779 euro. Daar krijg je 6 gigabyte werkgeheugen en 128 gigabyte opslag. 

Eerder deze week dook de vermoedelijke achterzijde van de telefoon op. Daar werd duidelijk dat er meerdere camera’s op het apparaat zitten. Daarnaast zou het duurste model een achterkant van keramiek (!) hebben, wat de telefoon bestand maakt tegen valpartijen. Ook werd gesuggereerd dat de telefoon een zogenaamde ‘punchhole’ heeft op het scherm. Daar zitten de camera’s en sensors in en vervangt de zogenaamde notch.

Op 20 februari zullen we het zeker weten. Dan staat het Samsung Unpacked-event op de kalender. Vermoedelijk verschijnen de drie telefoons niet veel later in de winkel.

Waarom is mijn wifi zo slecht? Of hoe kan ik het meest uit Google Assistent halen? Mail ons jouw vragen naar tech@ad.nl.

Onlangs zette deze site meerdere smartphones uit 2018 naast elkaar. Bekijk hier de resultaten en zie hieronder waar je de grote winnaar het goedkoopst kan kopen.

poll

Hoe betaal jij jouw smartphone?

Hoe betaal jij jouw smartphone?

  • In combinatie met een abonnement (28%)
  • Gewoon los gekocht in de winkel (39%)
  • Tweedehands (7%)
  • Online via een webshop (17%)
  • Ik heb geen smartphone (9%)
5494 stemmen