De Motorola Razr.
Volledig scherm
De Motorola Razr. © Tweakers

Scherm van nieuwe Motorola Razr-klaptelefoon kan ‘bobbels en knobbels’ krijgen

De opvouwbare Razr-klaptelefoon van Motorola kwam zondag op de markt in de Verenigde Staten, maar de fabrikant waarschuwt voor ‘bobbels en knobbels’ in het scherm. 

Dat doet Motorola uit de doeken in een nieuwe video, die gebruikers tips geeft hoe ze hun klaptelefoon op de correcte manier kunnen verzorgen. Zo wordt het afgeraden om een schermbeschermer te gebruiken en moeten scherpe objecten te allen tijden uit de buurt van de telefoon blijven. Over het scherm zegt Motorola: ,,Het scherm is buigbaar. Bobbels en knobbels zijn normaal.’’ Om het scherm van de Razr buigbaar te maken, heeft Motorola gekozen voor plastic, in plaats van glas waar vrijwel alle ‘statische’ smartphones voor kiezen. Een plastic scherm werkt met oneffenheden nog steeds. 

De opvouwbare klaptelefoon zal binnen een paar maanden ook in Nederland verschijnen, weet Tweakers. Het toestel kost vermoedelijk 1600 euro, net als in andere Europese landen. Motorola gaat met de Razr de strijd aan met Samsung, die eerder zijn vouwbare Galaxy Fold uitbracht. 

Wekelijks de nieuwste recensies, beste koopjes en het laatste nieuws over de wereld van tech in jouw mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!