SF-ongelukje: Zelfrijdende auto rijdt zelfstandige robot aan bij techbeurs

VIDEOEen ongelukje in Las Vegas lijkt rechtstreeks uit de toekomst  te komen. Een zelfrijdende Tesla is er tegen een zelfstandige robot gebotst. De robot overleefde de ontmoeting met de auto niet. De romp, de armen en het hoofd waren na de aanrijding onherstelbaar beschadigd. 

Volledig scherm
Beteuterde gezichten na het noodlottige ongeval in Las Vegas. © Promobot

Het ongeluk gebeurde bij de voorbereidingen voor de CES, de grootste technologiebeurs ter wereld. Medewerkers van het bedrijf Promobot brachten hun robots naar de congreszaal in de gokstad.

De robots reden in een rijtje achter elkaar aan, maar een van hen verliet de rij en kwam op een parkeerterrein terecht. Daar werd de robot niet al te hard van de sokken gereden door de Tesla. De schade was echter aanzienlijk. De auto reed na het ‘ongeval’ nog zo’n 50 meter door.

Schattig

,,Er was niemand, geen mensen, geen auto’s. Ik stelde de Tesla in op zelfstandig rijden en hij begon te bewegen. En plotseling een robot voor ons. De auto reed er recht op af. Het spijt me zo, de robot ziet er schattig uit’’, zei de man die ter controle aan boord was van de Tesla Model S.

,,Natuurlijk balen we hiervan. We hebben deze robot helemaal van Philadelphia naar Las Vegas gebracht om mee te doen aan de beurs. Nu kan hij niet meedoen en ook niet worden gerepareerd’’, liet Promobot weten aan Amerikaanse media.

Volledig scherm
De robot overleefde de hardhandige ontmoeting met de Tesla niet. © Promobot
 1. Tinderoplichter troggelt zijn nieuwe liefje 8000 euro af
  PREMIUM

  Tinderop­lich­ter troggelt zijn nieuwe liefje 8000 euro af

  Een 29-jarige Papendrechter is dinsdag door de politierechter in Dordrecht veroordeeld tot tweehonderd uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf. De man maakte in een paar maanden tijd met allerlei smoezen 8000 euro afhandig van een vrouw uit Alkmaar die hij had leren kennen op de datingapp Tinder. De psychiatrisch verpleger stal verder 625 euro van de rekening van een cliënt op zijn werk in Sliedrecht.

Poll

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

 • De camera (16%)
 • De schermkwaliteit (15%)
 • Het gewicht (1%)
 • Het formaat (8%)
 • De snelheid (31%)
 • Veiligheid en privacy (29%)
508 stemmen