Smartphone voor een prikkie? Dit zijn de beste van hooguit 200 euro
Een nieuwe smartphone hoeft echt geen dikke investering te zijn. Wie niet bereid is veel geld uit te geven, kan zelfs met een budget van hooguit 200 euro een acceptabel apparaat in huis halen. We zetten de beste modellen van dit moment op een rij.
Dit is een ingekorte versie van dit artikel. De volledige vergelijking lees je op Tweakers.
De categorie met toestellen maximaal 200 euro is enorm competitief en we hebben er veel voor je getest. Je zou misschien verwachten dat zo’n basismodel niet veel vermogen heeft, maar toch vind je ook in deze prijsklasse al toestellen met een lekker scherp full-hd-scherm, verschillende camera’s, grote accu’s en zelfs 5G-ondersteuning.
Houd er wel rekening mee dat fabrikanten in deze prijsklasse soms besparen op voorzieningen die op duurdere modellen standaard zijn, bijvoorbeeld NFC of een kompas.
Hieronder staan onze drie favorieten van het moment.
Xiaomi Poco M3
De Xiaomi POCO M3 is en blijft een ijzersterke allrounder aan de onderkant van het budgetsegment. Direct bij de fabrikant bestel je hem al voor minder dan 150 euro voor de variant met een zeer ruime 128GB opslag.
Ook de andere specificaties zijn beter dan de concurrentie voor dit bedrag: een 1080p-scherm, Snapdragon 662-processor, 48 megapixel-camera en een enorme 6000mAh-accu. De accuduur is dus uitstekend.
Het scherm had helderder gemogen en een hoge ververssnelheid zit er ook niet in, maar de meeste toestellen rond dit bedrag doen het niet beter. De vooraf geïnstalleerde software is niet onze favoriet, maar we kunnen er persoonlijk goed mee leven. Let erop dat de POCO M3 niet beschikt over NFC.
Oppo A53s
Stel je vooral prijs op een zeer lange accuduur? Dan is de Oppo A53s misschien iets voor je. In onze accutests is het een van de best scorende modellen, samen met de vergelijkbaar geprijsde Oppo A53 en Motorola G9 Power. Dat terwijl de accu met 5000mAh zeker niet klein is, maar ook niet tot de grootste behoort.
De ingebouwde processor is niet bepaald luxe te noemen, waarbij ook het camerasysteem minder geavanceerd is dan de directe concurrent van Motorola.
Tegelijk biedt het scherm wel een hogere ververssnelheid van 90 frames per seconde en een behoorlijk hoge helderheid voor een toestel van dit bedrag. Oppo heeft bovendien niet bespaard op stevig Gorilla Glass voor het scherm, stereospeakers en een NFC-antenne.
Xiaomi Redmi 9T
Ook met de Redmi 9T koop je een compleet uitgeruste smartphone die over de gehele linie gemiddeld tot goed scoort. Hij behoort toe aan een andere productlijn dan de POCO M3, wat je terugziet aan de vormgeving van de behuizing, verkrijgbaar in funky oranje, maar de specificaties zijn eigenlijk heel erg vergelijkbaar.
Het Redmi-toestel heeft een full hd-scherm, Snapdragon 662-processor en 48 megapixel hoofdcamera, en een grote 6000mAh-accu die snelladen ondersteunt. Dat levert je een redelijk lange, maar in dit segment niet bovengemiddelde werktijd op.
De voornaamste verschillen met de POCO M3 zitten hem in de aanwezigheid van een NFC-antenne en een simpele ultragroothoekcamera, welkome voorzieningen die elders soms ontbreken. Ook zijn er leuke extraatjes zoals een infraroodblaster, stereospeakers en een waterafstotende coating.
Bekijk hieronder onze video’s op techgebied:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Met een e-reader op vakantie? Hier moet je op letten
Wie tijdens de vakantie veel boeken wil lezen, hoeft allang geen stapel boeken meer in de auto te stoppen. Slechts één e-reader vol met je geplande leeskost is genoeg. Als je overweegt er één te halen, zijn hier vijf dingen om op te letten bij de aankoop. -
De beste bluetooth-luidsprekers van dit moment
Wie in de zomer een beetje goed muziek wil luisteren, heeft veel aan een solide, mobiele bluetoothspeaker. We zetten de beste modellen in verschillende prijscategorieën op een rij. -
Onderwijsminister sluit smartphoneverbod in de klas niet langer uit
Onderwijsminister Dennis Wiersma sluit het niet meer helemaal uit dat er een verbod komt om smartphones te gebruiken in de klas. In november was Wiersma samen met een meerderheid van de Kamer tegen het voorstel van het CDA en de PVV. Dat was aan de leraren zelf, vond hij. Maar de minister hoort signalen dat het leraren amper lukt de smartphone eigenstandig uit de klas te weren. Hij wil daarom in gesprek met onder meer scholen en staat open voor een verbod als daar grote behoefte aan is. -
80
Drie op de vijf jongeren afgelopen tijd in gevaarlijke verkeerssituatie door mobieltje
Drie op de vijf tieners zijn de afgelopen twee jaar betrokken geraakt bij een gevaarlijke verkeerssituatie of een verkeersongeval terwijl ze op hun telefoon zaten, blijkt uit onderzoek van Interpolis. De verzekeraar maakt zich zorgen: ,,De fietsers van nu zijn de automobilisten van morgen.’’ -
Energierekening
Mariëlle woont in een oude boerderij: ‘Als het buiten vriest, kan het in huis 12 graden worden’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Mariëlle van der Leest - Kieboom (68) uit Reek, Noord-Brabant.
-
Uren geen Teams, Outlook en Office 365 door storing Microsoft, ook problemen bij Nederlandse overheden
Microsoft kampte sinds vanmorgen ongeveer 08.00 uur met een flinke storing in de online diensten van Office 365. Wereldwijd konden bedrijven lastig opstarten en in Nederland hadden onder meer ook de Tweede Kamer en gemeenten er last van. Na 13.30 uur meldde het techbedrijf dat de problemen opgelost zouden moeten zijn. -
-
-
vraag 't vtwonen
Niet te warm, maar ook niet te koud: hoe kies je je ideale dekbed?
De ene nacht lig je in je flanellen pyjama onder drie dekens, de week erna drijf je je bed uit van de warmte. Hoe zorg je dat je er comfortabel bij ligt als de temperaturen buiten schommelen? Een goed dekbed kan helpen. Dit zijn de meest voorkomende dekbedden, dekbedvullingen en hun belangrijkste eigenschappen. -
Belasting terugkrijgen met de middelingsregeling: zo werkt het
In plaats van belasting betálen, belasting terugkrijgen. Dat kan (soms) door gebruik te maken van de middelingsregeling. Daarbij bereken je het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar en betaal je vervolgens over het gemiddelde belasting. Hoe werkt dat en wat levert het op?