Volledig scherm
Jochem Myjer als vrouw © Instagram

Snapchat-filter waardoor man in vrouw verandert, leidt tot bizarre situaties

Het sociale platform Snapchat heeft een nieuw video- en fotofilter gelanceerd waarmee mannen zich moeiteloos het gezicht van een vrouw kunnen aanmeten. Het effect van de digitale truc is zó realistisch dat er al heel wat flauwe grappen mee zijn uitgehaald. BN’ers en onbekenden experimenteren er driftig op los met de slimme damesfilter. Meestal leidt dat tot hilarische resultaten, maar het kan ook bizarre situaties tot gevolg hebben. 

De Schotse Ryan Hill besloot de Snapchat-vinding te gebruiken om zijn vriendin Melissa Dunsmore eens goed voor de gek te houden. Hij maakte een foto van zichzelf waarop hij te zien is als aantrekkelijke jonge vrouw en stuurde het kiekje vervolgens naar Melissa met daarbij de tekst ‘ik draag het shirtje van je vriend’. De reactie van Melissa was veelzeggend: ‘Na het werk hoef je niet meer langs te komen. Ik ga je blokkeren’. 

Toen Ryan opbiechtte dat het om niks anders dan een nieuw Snapchatfilter ging, zag zijn vriendin er de humor nog steeds niet van in. ‘Dit is echt niet grappig. Ik wil je op dit moment niet zien en zou je het liefste een harde klap in het gezicht verkopen. Waarom doe je zoiets in godsnaam? Ik dacht dat die meid echt je T-shirt droeg. Ik sta hier nog te koken van woede.’ Uiteindelijk legden de twee hun ruzie bij en plaatsten hun conversatie op Facebook. 

Het zogenoemde genderswappingfilter is inmiddels ook opgedoken op datingapps zoals Tinder. Daar proberen mannen - met een foto van zichzelf als zwoel kijkende vrouw - te achterhalen hoe ze in de markt liggen als iemand van het andere geslacht. Of dat al tot ongetwijfeld kansloze dates heeft geleid, is onduidelijk. Hoe dan ook had 3FM-dj Kevin van Arnhem veel succes met zijn vrouwelijk versie. Als ‘lekker ding’ werd hij overladen met reacties en hij verbaasde zich erover hoe direct geïnteresseerde mannen op ‘haar’ reageerden. Veel heren trapten in zijn looks, maar er waren ook ‘gegadigden’ die direct door hadden dat het om een gefilterde man ging. 

Snapchat heeft overigens ook een filter dan precies andersom werkt, en waarmee vrouwen zich het uiterlijk van een man kunnen geven.  

Volledig scherm
Facebook © Ryan Hill als man en vrouw

Jochemientje na een middagslaapje! #instamodel #fitgirl #paprikaisdenieuwetomaat #makeuptutorial #makeuplook #makeupartist #fitness #fitnessmotivation #healthyfood #healthylifestyle #blessed 😍

5,985 Likes, 219 Comments - Jochem Myjer (@jochemmyjer) on Instagram: "Jochemientje na een middagslaapje! #instamodel #fitgirl #paprikaisdenieuwetomaat #makeuptutorial..."

Begin gewoon steeds meer op die enge rot pop te lijken 😂😂😂

16.2k Likes, 1,951 Comments - Bas Smit (@bassmit) on Instagram: "Begin gewoon steeds meer op die enge rot pop te lijken 😂😂😂"

Zal ik een operatie overwegen? Of toch maar niet... 💃🏼 #connie

890 Likes, 41 Comments - Coen Swijnenberg (@coenswijnenberg) on Instagram: "Zal ik een operatie overwegen? Of toch maar niet... 💃🏼 #connie"

😂😂😂😂 @gacemerburak #instagram #snapchatfilter 🕴💃🏻

125.4k Likes, 2,362 Comments - Larissa Gacemer (@larissaburak) on Instagram: "😂😂😂😂 @gacemerburak #instagram #snapchatfilter 🕴💃🏻"

Volledig scherm
screenshots van de app-conversatie © Facebook
Volledig scherm
screenshots van de app-conversatie © Facebook
Volledig scherm
screenshots van de app-conversatie © Facebook
Volledig scherm
Jochem Myjer (zonder filter) © ANP Kippa