Snapchat komt met gezichtsfilters voor katten

VIDEOKatteneigenaren opgelet! Snapchat lanceerde gisteren gezichtsfilters voor katten. De nieuwe optie werd lovend ontvangen. 

Snapchat herkent nu ook kattenhoofden en heeft daar enkele filters voor gemaakt. Op Twitter maakte het sociale medium de nieuwe optie gisteren bekend. Door kattenliefhebbers werd er lovend op gereageerd. ,,De zon schijnt. De lucht is blauw. Snapchat heeft filters gemaakt voor jou en je kat. Fijne vrijdag allemaal", zegt Fleughoul op Twitter. En Morgan Brooks schrijft: ,,Ze hebben Snapchatfilters nu ook voor je kat!! Hell yeah!" 

De tekst gaat door onder de Twitter-berichten...

Flueghoul 🦇 on Twitter

The sun is shining. The sky is blue. Snapchat has filters tailored for you and your cat. TGIF, everyone.

Login on Twitter

Welcome back to Twitter. Sign in now to check your notifications, join the conversation and catch up on Tweets from the people you follow.

Harige viervoeters

Niet iedereen is blij met de komst van de nieuwe filters. Hondeneigenaren reageren verontwaardigd op het nieuws en vragen het mediaconcern waarom hun harige viervoeters nog geen Snapchatfilters hebben. ,,Wat?!? Voor katten? Wat is dit voor een zieke wereld?? Maak filters voor honden!!" reageert Dr. M Carrasco-Burge op Twitter. Volgens Chris Higa hebben de filters voor mensengezichten altijd al gewerkt op honden.

De nieuwe filters, drie tot nu toe, zijn toegevoegd aan de filtercarousel in de Snapchat app en kunnen worden herkend aan een blauw kattenpootje.

Dr. M Carrasco-Burge on Twitter

@Snapchat What?!? For cats? What kind of sick world is this?? Make lenses for dogs!!

lynsey on Twitter

@Snapchat No dog ones? https://t.co/wkwbEjoo94

Snapchat on Twitter

Lenses. For cool cats 😎 and their cool cats 😻 Try them meow. https://t.co/UFJtgt8ZWO

De kattenfilters werden positief ontvangen op Snapchat.
Volledig scherm
De kattenfilters werden positief ontvangen op Snapchat. © Lauren Becky via Twitter
  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.