Steeds meer bedrijven melden zich af voor het grootste smartphonecongres ter wereld.
Volledig scherm
Steeds meer bedrijven melden zich af voor het grootste smartphonecongres ter wereld. © EPA

Steeds meer bedrijven melden zich af voor groot smartphonecongres uit angst voor coronavirus

Steeds meer bedrijven melden zich af voor het grootste smartphonecongres ter wereld. Recent hebben chipmaker Intel en provider NTT laten weten dat ze het Mobile World Congress in Barcelona een jaartje overslaan. Ze doen dit uit angst voor het coronavirus.

Eerder hadden AmazonLGSony, Ericsson en Nvidia zich al teruggetrokken. Andere bedrijven komen wel, maar op kleinere schaal. Het Mobile World Congress gaat wel gewoon door. Mensen uit Wuhan en omgeving, waar de uitbraak begon en het coronavirus nog altijd woedt, zijn niet welkom. Mensen uit de rest van China moeten bewijzen dat ze in de twee weken voor het congres niet in China zijn geweest. Bezoekers worden getemperatuurd.

Het Mobile World Congress wordt van 24 tot en met 27 februari gehouden. De beurs trekt jaarlijks 100.000 bezoekers, die zich vergapen aan de nieuwste snufjes van 2400 exposanten. Het congres is voor grote bedrijven erg belangrijk. Zo onthulde het Chinese Huawei vorig jaar in Barcelona zijn eerste opvouwbare telefoon, de Mate X. Dit jaar staat het congres in het teken van 5G-internet, kunstmatige intelligentie, slimme apparaten en big data.