Dit is robot Rosie, ze brengt boodschappen rond op de Campus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Sstudenten kunnen via de app bestellen en dan komt Rosie het brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit is robot Rosie, ze brengt boodschappen rond op de Campus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Sstudenten kunnen via de app bestellen en dan komt Rosie het brengen. © Frank de Roo

Studenten hoeven de deur nu helemaal niet meer uit: robot Rosie bezorgt je broodje frikandel aan huis

Het is enkele tientallen meters lopen vanaf hun studentenkamer op de campus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam naar de supermarkt, en tóch hoeven studenten vanaf nu helemaal het huis niet meer uit. Boodschappenrobot Rosie brengt yoghurt en granola tot aan de voordeur.

 1. Miljoenen mensen in de ban van slimste tekstrobot ooit: ‘Ongelooflijk verbaasd over wat kan’
  PREMIUM
  ChatGPT
  31

  Miljoenen mensen in de ban van slimste tekstrobot ooit: ‘Ongeloof­lijk verbaasd over wat kan’

  ChatGPT houdt ons bezig. Miljoenen mensen zijn wereldwijd aan de slag met de slimste chatbot ooit. Ze verkennen het revolutionaire zoekprogramma dat alle encyclopedieën van de wereld uit zijn hoofd kent, plus alle relevante stukken op internet. En die dat alles ook nog op de meest gebruiksvriendelijke manier uitserveert. ,,Qua taal is dit ding echt ongelooflijk goed.”