TikTok lanceert functie om gebruik door kinderen in te perken
Ouders kunnen het gebruik van de video-app TikTok door kinderen makkelijker beperken dankzij een nieuwe functie. Met de zogenoemde Family Safety Mode kunnen ouders instellen hoe lang de app per dag gebruikt kan worden.
De functie is vanaf nu beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, maar komt op korte termijn ook naar Nederland en andere landen. Dat meldt TikTok zelf vandaag.
Naast het inperken van de gebruikstijd kunnen ouders ook het ontvangen van privéberichten uitschakelen. Zo kunnen de kids niet langer chatten met gebruikers zonder toestemming van ouders. Daarnaast krijgen ouders ook de optie om gewelddadige of seksueel getinte video's niet meer te tonen.
TikTok volgt daarmee de ‘familie-instellingen’ die Apple en Google al eerder instelden. Op iOS en Android kan men al langer het dagelijkse telefoongebruik beheren. Meer dan 1 miljoen Nederlanders gebruiken TikTok en daarvan zijn er 830.000 tussen de 6 en 18 jaar.
Wat is TikTok?
TikTok is enorm populair onder een jong publiek: begin dit jaar was de app wereldwijd meer dan een miljard keer gedownload. Op de app kunnen gebruikers zichzelf filmen. Meestal doen ze dat als ze bijvoorbeeld aan het dansen, zingen of playbacken zijn. Na het filmen kan de maker de video bewerken met effecten en op het platform plaatsen. De video moet minimaal 15 en maximaal 300 seconden duren.
Appgebruikers kunnen reageren op video’s van anderen en daar likes aan uitdelen. Ook kunnen hele profielen gevolgd worden, zodat gebruikers kunnen zien welke video’s andere appgebruikers delen. De filmpjes kunnen ook worden doorgeplaatst op andere sociale media, zoals Facebook.
Onder tieners is de app momenteel populairder dan Facebook of Instagram. Officieel geldt er een leeftijdsgrens van 13 jaar. Een groot deel van de gebruikers is jonger, omdat de ingevulde geboortedatum niet gecontroleerd wordt. TikTok werd begin dit jaar nog beboet, omdat de app persoonlijke gegevens van kinderen onder 13 jaar verzamelde zonder toestemming van hun ouders.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMwetenschap
TU Delft wil weten uit welke hoek wind waait: ‘Met onze innovatie kun je zog-effect bestrijden’
TU Delft beschikt sinds kort over een unieke windtunnel. Met het Wind AI Lab doet Jan-Willem van Wingerden onderzoek naar het optimale rendement van windparken. ,,Hiermee kunnen we de dynamiek van wind beter begrijpen.” -
PREMIUM
Iedereen aan de TikTok: zo bescherm je kinderen tegen online gevaren
TikTok is de nummer 1- app onder kinderen. Maar achter het vrolijke uiterlijk van deze video-app schuilt een duistere wereld. Techjournalist Anton Damen weet hoe je tiktokkend kroost beschermt tegen cyberpesters en virtuele kinderlokkers. -
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen -
12
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
Chinezen installeren massaal thuiswerkapps vanwege coronavirus
Vanwege de uitbraak van het coronavirus moeten miljoenen Chinezen vanuit huis werken. In Nederland is dat gebruikelijk, maar in China niet, dus moeten Chinezen nu ineens omschakelen naar speciale apps daarvoor. -
-
-
PREMIUM8
Universele oplaadpoort usb-c maakt einde aan de kabeltjesjungle
Het opladen van mobieltje, e-reader of tablet leidt vrijwel dagelijks tot een frustratiemomentje. Want waar is het juiste snoertje nou weer gebleven? En welk kabeltje moest ook alweer in het fototoestel? -
Geen zin in pottenkijkers? Zo maak je jouw huis onherkenbaar in Google Street View
Google heeft de wereld zó grondig vastgelegd, dat iedereen bij jouw huis een kijkje kan nemen via Streetview. Gelukkig kun je daar iets aan doen.