Tinder komt met paniekknop voor onveilige dates
Datingsapp Tinder komt met veiligheidsmaatregelen om de kans op misbruik van de app te verkleinen. Een van die maatregelen betreft een zogeheten paniekknop voor gebruikers. Wie zich tijdens een tinderdate onveilig voelt, kan op de knop drukken.
Voorlopig is de paniekknop alleen in Amerika te gebruiken, maar moederbedrijf IAC wil de maatregel uiteindelijk ook in andere landen beschikbaar maken. Amerikaanse gebruikers die toegang tot de alarmknop willen, moeten daarvoor eerst een andere app downloaden. Daarin vullen ze in met wie ze waar en wanneer afspreken. Op die manier weten eventuele politiediensten waar ze naartoe moeten.
Als een gebruiker de paniekknop indrukt, krijgt ze een sms’je. Reageert de gebruiker daar niet op, dan wordt ze gebeld. Als er ook niet wordt opgenomen, dan worden alarmdiensten ingeschakeld.
Valse identiteit
Behalve een veiligheidsknop komt Tinder ook met andere functies om hun gebruikers zoveel mogelijk te beschermen. Zo komt er een fotoverificatie waarmee de app controleert of de persoon achter het profiel ook daadwerkelijk de persoon is van op de foto’s. Als dat zo is, krijgt de gebruiker een vinkje. Het doel is om catfishing – een valse identiteit aannemen op sociale media – te voorkomen.
Verder komt Tinder met een tool waarmee de app vervelende berichten opspoort. Als de app vermoedt dat een gebruiker iemand lastigvalt, krijgt de ander de vraag of ze deze persoon willen melden zodat hiertegen maatregelen kunnen worden genomen.
Verkrachting
De laatste tijd zijn apps zoals Tinder en Grindr regelmatig negatief in het nieuws geweest omdat afspraken via de apps uit de hand liepen. Datingapps blijken namelijk ook het jachtterrein van verkrachters en oplichters. Zo moest een beruchte tinderaar uit Vlissingen zeven jaar brommen voor het verkrachten van vier vrouwen. Van de verkrachting van twee vrouwen is de man vrijgesproken.
Hij ontmoette zijn slachtoffers via datingapps als Tinder. Internationaal lijkt er zelfs een verband te zijn tussen de toename van online daten en meldingen van verkrachtingen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Door deze veelgemaakte fouten slijt je auto bovenmatig snel
Tijdens de autorijlessen wordt ons vooral geleerd hoe je schadevrij door het verkeer komt, maar niet of nauwelijks hoe je moet rijden om slijtage aan je auto te voorkomen. Als je deze slechte gewoontes afleert, gaat je auto langer mee. -
PREMIUM
Hoge WOZ-waarde? Die kun je in sommige gevallen ook slim benutten
De nieuwe WOZ-waarde ligt weer in de bus bij Nederlandse huiseigenaren. Deze door de gemeente bepaalde woningwaarde wordt gebruikt in de berekeningen voor diverse belastingen. Vind je de WOZ-waarde te hoog, dan kun je bezwaar maken. Maar je kunt hem ook slim benutten. -
PREMIUM
‘Leukemie is vaak domme pech, zelfs mensen die supergezond leven kunnen het krijgen’
De termen leukemie, bloedkanker en beenmergkanker worden vaak over één kam geschoren. Maar het gaat hier dus niet over één en dezelfde vorm van kanker. Sébastien Anguille, hoogleraar hematologie aan de Universiteit Antwerpen (UA) en hoofd hematologie van het UZ Antwerpen (UZA), geeft duiding. Hoe kan je herkennen of je leukemie hebt? En wat zijn de overlevingskansen? -
PREMIUM
Tinderoplichter troggelt zijn nieuwe liefje 8000 euro af
Een 29-jarige Papendrechter is dinsdag door de politierechter in Dordrecht veroordeeld tot tweehonderd uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf. De man maakte in een paar maanden tijd met allerlei smoezen 8000 euro afhandig van een vrouw uit Alkmaar die hij had leren kennen op de datingapp Tinder. De psychiatrisch verpleger stal verder 625 euro van de rekening van een cliënt op zijn werk in Sliedrecht. -
56
Oproep uit de Kamer: ‘Politieke partijen moeten (voorlopig) stoppen met TikTok’
Politieke partijen moeten stoppen met het gebruik van sociaal medium TikTok, vinden D66, ChristenUnie en Partij voor de Dieren. De partijen roepen de rest van de Kamer op in elk geval de app niet meer te gebruiken totdat het bedrijf onder meer desinformatie en haat onder gebruikers beter aanpakt.
-
‘Apps als Tinder, Grindr en menstruatie-app Clue handelen in data gebruikers’
Veelgebruikte gratis apps als Tinder, Grindr, Happn en OKCupid verkopen de gegevens van hun gebruikers door aan datahandelaren, die de informatie gebruiken voor gerichte online-advertenties. Dat meldt de Consumentenbond. -
-
-
Elon Musk niet aansprakelijk voor verliezen na tweets over Tesla
Elon Musk heeft investeerders niet misleid toen hij in 2018 op Twitter meldde dat hij van plan was zijn autobedrijf Tesla van de beurs te halen. Dat heeft de jury vrijdag bepaald in de zaak die beleggers tegen hem hadden aangespannen. -
Nieuwe tool laat tieners naaktfoto’s van internet halen
Tieners die naaktfoto’s van zichzelf online zien circuleren hebben vanaf nu een mogelijkheid om die beelden offline te halen. Met een nieuw door het Amerikaanse National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) ontwikkeld programma kunnen foto’s van bepaalde sociale media worden verwijderd. De tool, Take It Down, is deels gefinancierd door Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook.