Volledig scherm
© Rob Engelaar

TU Delft gaat onderzoek doen naar veiligheid slimme apparaten

De TU Delft gaat in opdracht van het ministerie van Economische Zaken onderzoek doen naar de veiligheid van slimme apparaten die verbonden zijn met internet. Dat meldt staatssecretaris Mona Keijzer.

De universiteit gaat met financiële steun van de overheid de komende jaren in kaart brengen welke apparaten kwetsbaar zijn, of zelfs al gehackt. Vervolgens gaat het ministerie met fabrikanten in gesprek over maatregelen om besmette apparaten veiliger te maken.

,,Steeds meer apparaten, naar verwachting dertig miljard in 2020, zijn verbonden met het internet”, aldus Keijzer. Consumenten en bedrijven kunnen daar veel voordeel uithalen, maar alleen als de beveiliging in orde is. ,,Daarom gaan kennisinstellingen, bedrijven en overheid samenwerken om dit te verbeteren.”

Daarnaast maakt de overheid zich zorgen om de kennis van consumenten over apparatuur die gebruikmaakt van een internetverbinding. Twintig procent van de consumenten zegt helemaal niet te weten hoe apparaten die met het internet verbonden zijn, beveiligd moeten worden.

Poll

Ben je wel eens overgestapt van Android naar iOS of andersom?

Ben je wel eens overgestapt van Android naar iOS of andersom?

  • Ja, van Android naar iOS (17%)
  • Ja, van iOS naar Android (12%)
  • Ja, meerdere keren (7%)
  • Nee, ik houd het bij Android (44%)
  • Nee, ik houd het bij iOS (20%)
7750 stemmen