Een account met een blauw vinkje dat zich voordoet als Nintendo of America.
Volledig scherm
Een account met een blauw vinkje dat zich voordoet als Nintendo of America. © Twitter

Twitter loopt vol met nepaccounts na wijziging blauwe vinkjes

Elon Musk wilde een einde maken aan trollen en nepaccounts toen hij Twitter kocht. Maar zijn plan om de beroemde blauwe vinkjes onderdeel te maken van een betaald abonnement, lijkt juist voor het omgekeerde te zorgen.

15 reacties

 • Dennis van den Broek

  3 maanden geleden
  Ego's omringd met ja-knikkers. Dan krijg je dit soort taferelen. Elon Musk die wel even Twitter gaat verbeteren. Maar denk ook aan Putin die wel even Oekraïne ging "denazificeren" Dan is het van een koude kermis thuiskomen als blijkt dat je net zo bijzonder bent als al die andere 7 miljard mensen op deze aarde en je nu dus met een gigantisch probleem zit.
 • J. Berg

  3 maanden geleden
  Elon for president!!!! :-)
 • Kees Wichhart

  3 maanden geleden
  Hoe rijker ze worden hoe achterlijker ze met hun vermogen om gaan. Die Musk is een eng mannetje die uit is op complete wereldmacht.
 • Marcia Veenstra

  3 maanden geleden
  Nee, ik heb geen blauw vonkje. Maar sinds Musk het heeft overgenomen heb ik mijn account verwijderd. Hij vindt het dus blijkbaar prima dat iedereen alles mag zeggen. Klinkt leuk maar de realiteit is dat Twitter al het riool was op social media, en dat gaat nu veel erger worden. Leugens, list, bedrog en fakenews, dat wordt de toekomst. Pas maar op, er is al verdeeldheid genoeg en dat gaat nog veel erger worden.
 • Anneke De Boer

  3 maanden geleden
  Ik ken heel twitter niet. Ik ben er nog nooit op geweest en dat gaat ook nooit gebeueren. Ik weet gelukkig niet wat ik mis
 1. Einde aan toplessverbod op Insta en Facebook in zicht: ‘Huidige regels niet inclusief’
  PREMIUM

  Einde aan toplessver­bod op Insta en Facebook in zicht: ‘Huidige regels niet inclusief’

  Afbeeldingen van topless vrouwen zijn al jarenlang taboe op Instagram en Facebook. Wie de regels overtreedt, ziet dat de ‘post‘ abrupt wordt verwijderd en kan op een waarschuwing rekenen. Daar lijkt na een stevig intern advies nu een einde aan te komen, tot vreugde van onder meer zangeres Romy Monteiro, die zich hier al langer hard voor maakt: ,,Waarom mag mijn vriend wel een foto met alleen zijn zwembroek aan plaatsen en ik niet, als ik graag topless zon?’’