Volledig scherm
Toeristen in IJsland. © AFP

Twitter ontdekt massaal hilarisch verhaal over vermiste vrouw in IJsland

Op Twitter wordt massaal een verhaal gedeeld over een vermiste vrouw in IJsland, die bij nader inzien helemaal niet vermist bleek. Het artikel vertelt het relaas van een groep toeristen die op een avond urenlang wanhopig zoekt naar een verdwenen medereizigster, om uiteindelijk te ontdekken dat ze doodleuk zelf meezocht.

Het verhaal is niet gedateerd, maar blijkt uit augustus 2012 te stammen en werd toen verspreid door het Canadese persagentschap GMI. De feiten zouden hebben plaatsgevonden op een zaterdagavond, in de buurt van Eldgjá. Daar bevindt zich de grootste vulkaankloof ter wereld.

Een groep toeristen die met de bus op rondreis was door het land, had de kloof in de namiddag bezocht en een van de vrouwen aan boord was uitgestapt om zich op te frissen. Ze trok echter ook andere kleren aan en daardoor herkenden haar reisgenoten haar niet toen ze terugkwam.

Al snel deed het nieuws de ronde dat er een vermiste passagier was: een Aziatische vrouw van ongeveer 1,60 meter, die donkere kleding droeg en vrij goed Engels sprak. De vrouw herkende de beschrijving van zichzelf niet en besloot om mee te gaan zoeken.

Lees verder onder de tweet...

In totaal namen zo'n vijftig mensen– waaronder ook de politie – deel aan de zoekactie, zowel in auto's als te voet. De kustwacht zette zelfs een helikopter in.

Pas om 03.00 uur ’s morgens werd de actie afgeblazen, toen duidelijk werd dat de vermiste vrouw helemaal niet vermist was, maar deel uitmaakte van de groep die aan het zoeken was. De vrouw begon te beseffen dat ze eigenlijk wel voldeed aan de beschrijving van de vermiste persoon en stapte naar de politie. 

Poll

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

  • De camera (15%)
  • De schermkwaliteit (12%)
  • Het gewicht (1%)
  • Het formaat (11%)
  • De snelheid (28%)
  • Veiligheid en privacy (32%)
6042 stemmen