Volledig scherm
© ANP XTRA

Vakantietweets voer voor inbrekers

De politie kan adviseren tot ze een ons weegt, Nederlanders twitteren er vrolijk op los wanneer ze op vakantie gaan en waar naartoe. Dit meldt het AD vandaag.

Tik maar eens 'vlieg naar' in de zoekmachine van Twitter en het is meteen meer dan bingo: 'Dinsdag 4 uur met de boot naar Samos en dan blijf ik daar 3 weken voordat ik naar Hamburg vlieg,' twittert ene Yannick. Als de dieven Yannicks huis hebben leeggeroofd kunnen ze in één keer door naar Romee: 'Ik ga Hugo zo erg missen. Gelukkig vlieg ik donderdag naar Spanje om hem weer te zien!!'

En voor de middellange termijnplanning van het boevengilde, plaatst Sylvana zich in de agenda: 'Nog 27 dagen wachten en dan 2 weekjes naar Milaan. Een nadeel: ik vlieg alleen.' Bij Chantal hebben inbrekers ook alle tijd: 'Zaterdag vlieg ik naar Indonesië en Singapore'. Maar bij Joey is meer haast geboden: 'Laatste dag in Noorwegen. Morgen 11.50 uur vlieg ik terug naar Nederland'.

En dat zijn nog maar de tweets op de trefwoorden 'vlieg' en 'naar'. Er zijn er nog veel meer: 'lekker weg', 'op vakantie', verzin het en ze duiken op. Ondanks de jaarlijkse waarschuwingen van Politie Nederland, twitteren en facebooken Nederlanders volop waar ze zijn en wanneer.

CU-raadslid Willem Koning uit Den Helder schrikt wel even als hij wordt aangesproken op z'n tweet dat hij 'net een uur onderweg is naar z'n vakantiebestemming'. 'Ik heb nota bene vorig jaar niet meegedaan aan een interview met raadsleden op vakantie, omdat ik dacht: niet alleen goedwillenden lezen dat. Al ben ik niet zo heel bang voor inbraak, omdat mijn ouders nu vaak in ons huis zijn.'

Lees meer hierover in het AD van vandaag.

Poll

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

  • De camera (15%)
  • De schermkwaliteit (14%)
  • Het gewicht (1%)
  • Het formaat (9%)
  • De snelheid (32%)
  • Veiligheid en privacy (29%)
1262 stemmen