Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © REUTERS

Via WhatsApp een foto of video versturen die na bekijken verdwijnt: vanaf nu kan het

Whatsapp-gebruikers kunnen vanaf nu ook foto's en video's versturen die slechts tijdelijk te zien zijn. Als de beelden één keer bekeken zijn, worden ze automatisch verwijderd. Dat meldt Facebook, het moederbedrijf van de berichtendienst.

7 reacties

 • Mileen Lai

  2 maanden geleden
  @Margriet Spijkerman. De functie is alleen voor foto's die u via Whatsapp verstuurd. En dan nog moet u er voor kiezen dat de foto na bezichtiging verwijderd wordt. De foto's op uw telefoon, van uw dierbare hond bijvoorbeeld, blijven dus gewoon staan. Maakt u zich geen zorgen. Ik denk niet dat deze functie voor u bedoeld is.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Margriet Spijkerman, Ik hoop niet dat het standaard gaat worden want dan ga ik naar een ander want ik heb hele dierbare foto's en filmpjes van mijn overleden vader en onze byzonder lieve hond en ik hoop dat die niet gaan vervallen. Dat is mij te dierbaar en wil ik zeker niet missen
 • Gerrit Kassies

  2 maanden geleden
  G.J.Kassies. Dat is dus de reden, dat het na een foto bekeken is, verwijderd wordt. het kost Facebook/Whatsapp teveel opslagruimte. zij stellen dit beschikbaar, aan de mensen, daar hebben ze dan af te blijven. Kunnen ze dan toch de berichten lezen, wat in de voorwaarden ontkend wordt? De zogenaamde end to end versleuteling, waar gezegd wordt dat door niemand ook Whatsapp niet, gelezen kan worden dan alleen aan wie bericht verstuurd is? Ik ben al min of meer naar een andere dienst overgestapt!!
 • Hans Albers

  2 maanden geleden
  Wat je niet wilt dat openbaar wordt moet je gewoon niet versturen. Daar is helemaal geen functie voor nodig.
 • René Schellevis

  2 maanden geleden
  @P.J. Boer. Al bouw je in dat je geen screenshot kan maken (wat de ING app bijvoorbeeld heeft). Dan kan je alsnog met een andere telefoon gewoon een foto maken. Of een screen recorder app die op de achtergrond meeloopt. Wat je binnenkrijgt aan beeld en geluid kan je dupliceren. Daar is niets aan te doen.