Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Videochatsite Omegle is razend populair bij kinderen en jongeren, maar niet altijd even onschuldig

Op de videochatwebsite Omegle kun je met willekeurig gekozen gesprekspartners van over de hele wereld (video)chatten. Dat is leuk, maar ook minderjarigen vinden steeds vaker hun weg naar het platform via video’s op het sociale medium TikTok. En dat is niet altijd even onschuldig, want lang niet iedereen heeft goede bedoelingen op de site. ,,Sommigen sturen pornografisch materiaal door of maken misbruik van jonge kinderen”, waarschuwt pedagoge Marijke Bisschop. Zij geeft advies.

2 reacties

  • Molenaar

    2 jaar geleden
    Mijn kinderen zijn nu al volwassen, maar toen ze tieners waren zaten ze nogal eens op chatroulette. Daar hetzelfde laken een pak. Op zijn minst 75% van de gesprekspartners waren masturberende mannen/jongens. Dus niet echt nieuw deze site. Let altijd op wat je kind doet op internet. Ze zouden kunnen gaan denken dat het normaal is, als er veel van dit soort sites zijn. Praat met ze over dit onderwerp, want als ouder moet je je kind een leidraad meegeven. Laat zien dat dit soort gedrag abnormaal is
  • J.C.E. Kievit

    2 jaar geleden
    Herkenbaar als moeder! Dit bericht is ook voor Marijke Bisschop!!! Hetzelfde met onze dochter aan de hand gehad een aantal jaren geleden. DE OPLOSSING voor ons was een "ouderwets rollenspel"... als moeder logde ik in en daadwerkelijk "speelde" ik iemand die niet op het platform thuishoorde....maar op zoek was naar andere intenties!! Voor mijn dochter was dit zo confronterend..."maar mama?! Je kan dus online "faken" wie je bent?!..