Volledig scherm
PREMIUM
© Ruben L. Oppenheimer

Voedselintolerantie? Even blazen en je weet het

Vervangt een apparaatje om zelf je adem te testen binnenkort een bezoek aan de diëtist? Handzame gadgets kunnen meten wat er slecht verteert in je darmen, wat je dna aan voedsel voorschrijft en hoe je vetverbranding ervoor staat.

Bang dat je iets hebt gegeten waarvoor je voedselintolerantie hebt? Even de FoodMarble Aire uit je zak halen, erop blazen en je weet het. De kleine sensoren in de ademmeter - iets groter dan een doosje lucifers - meten het waterstofgehalte. Waterstof is een bijproduct van slecht verteerbare voedselstoffen in de dikke darm. Tot voor kort waren dit soort testen alleen in het ziekenhuis beschikbaar, maar nu popt de uitslag zonder tussenkomst van een arts op je eigen telefoon op.

En er komen er meer. De Lumen bijvoorbeeld is een ketonenmeter die na een paar keer blazen meedeelt hoe je vetverbranding ervoor staat. Ketonen ontstaan als je lichaam even geen energie uit suiker kan halen en daarom overstapt op de verbranding van vet. Gebruik je de Lumen na een uurtje sporten, dan zie je dus meteen of je overtollig vetweefsel afbreekt.

  1. Nog een 8K-televisie onder de loep: ultiem kijken voor ultieme prijs

    Nog een 8K-televisie onder de loep: ultiem kijken voor ultieme prijs

    Nog geen twee maanden geleden bekeken we een van de eerste 8K-televisies op de markt. We waren enthousiast, maar hadden serieuze twijfels over 8K. Er is tenslotte bijna geen content in die resolutie. Inmiddels is het alweer tijd voor de verbeterde versie van die televisie. De vraag of 8K een plek heeft in de huiskamer blijft echter onbeantwoord. Vooral bij een tv met een prijskaartje van, houd je vast, 7000 euro. Hoe dan ook, Hardware.Info bekeek de Samsung QR950R. Dit is de conclusie.