Tesla-baas Elon Musk zei bezorgd te zijn over het gebruik van fossiele brandstoffen bij het delven van de digitale munt.
Volledig scherm
Tesla-baas Elon Musk zei bezorgd te zijn over het gebruik van fossiele brandstoffen bij het delven van de digitale munt. © AP

Waarde bitcoin fors onderuit door nieuws over Tesla en Musk

UpdateDe prijs van bitcoin is donderdagmiddag onder het niveau van 50.000 dollar gezakt. De waarde van de digitale munt kreeg een flinke knauw door het nieuws dat autobouwer Tesla stopt met het accepteren van de digitale munt als betaalmiddel

3 reacties

 • Pascal Graaf

  1 maand geleden
  @Hans Schaap. Hoe de lithium batterijen worden gemaakt zijn zeker milieu vriendelijk? Alle raketten die hij heeft afgeschoten gaan zeker ook op water de lucht in? Al die jaren waar bankkantoren GWL hebben verbruikt en waar ook honderden servers staan met bankrekeningen waaronder die van u kost zeker niets. Wanneer u iets roept lees u eerst een in de materie.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Hans Schaap Bitcoins en andere cryptomunten moeten afgeschaft worden, tenminste als we serieus zijn in de strijd tegen het opwarmen van de aarde. Zolang er een tekort is een groene energie gaan 'groen' delven nog steeds ten koste van groene energie voor andere consumenten.
 • Annet Chambone - van Andel

  1 maand geleden
  Als het om het energieverbruik gaat, zou hij moeten investeren in HOLO. Deze munt zorgt voor een betere schaalbaarheid van de cryptomunten en zo een veel lager energieverbruik. 'Men' zegt dat deze munt veel potentie heeft en de bitcoin achterna kan gaan, maar dat soort verhalen moet je natuurlijk met een flinke korrel zout nemen. Maar zo'n munt heeft wel de toekomst denk ik.
 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Hackers klaar met ‘narcistische, rijke gozer’ Elon Musk: ‘We komen achter je aan’
  24

  Hackers klaar met ‘narcisti­sche, rijke gozer’ Elon Musk: ‘We komen achter je aan’

  In een video die zaterdag op YouTube werd geplaatst, wordt fel van leer getrokken tegen Tesla-baas Elon Musk en zijn bitcoin-tweets. Volgens de afzender(s) - die zich voordoen als leden van de hackersgroep Anonymous, maar dat wordt door velen in twijfel getrokken - manipuleert de Zuid-Afrikaanse ceo de koersen van cryptomunten, waardoor hij ‘levens verwoest’. Ze laten Musk weten dat zijn spel nu over is: ,,Je hebt je gelijke gevonden. We komen achter je aan.”