Wacht niet tot na de kerst: dit zijn handige apps om mee af te vallen
Waarom wachten met afvallen tot na sint en kerst? Geef je goede voornemens nu al een kickstart met deze handige afval-apps.
Afvallen was nog nooit zo makkelijk. Door een ruim aanbod van apps kun je vandaag de dag op een verstandige, ontspannen manier werken aan een gezondere levensstijl en proberen een paar kilootjes kwijt te raken.
WW Weight Watchers
Beschikbaar voor: Android & iOS
Weight Watchers, alweer een tijdje omgedoopt tot WW, is al decennialang een klinkende naam als het gaat om afvallen. De app is zeer compleet en gratis als je al lid bent van deze club. De app kent een enorme database van beoordeelde voedingsmiddelen met behulp van het Weight Watchers-puntensysteem, waarbij minder nadruk wordt gelegd op calorieën en meer op het totale bewustzijn van welke voedingsmiddelen je nu precies eet.
De app biedt daarnaast meer dan 4000 gezonde recepten, de mogelijkheid tot het scannen van streepjescodes van voedingsmiddelen in de supermarkt, online workshops, advies van een dieetcoach en de leden kunnen onderling met elkaar in contact komen om tips en adviezen uit te wisselen. Als je alleen de app gebruikt zal je een betaald abonnement moeten afsluiten.
Mijn Eetmeter
Beschikbaar voor: Android & iOS
Deze (gratis) app is afkomstig van het Nederlandse Voedingscentrum. De app laat je nauwkeurig bijhouden wat je eet en drinkt en geeft zo aan hoeveel mineralen, koolhydraten, suikers en andere dingen je tot je neemt. Daarnaast kun je bijhouden hoeveel je beweegt. Vervolgens krijg je een overzicht en voedingsadvies op basis van de Schijf van Vijf.
Je kunt ook barcodes scannen van producten. Alle info die je zelf invoert komt in een handig schema te staan. Je kunt daarnaast kiezen uit diverse activiteiten en verschillende niveaus van die activiteiten, wat onbewust voor extra motivatie zorgt.
Lifesum
Beschikbaar voor: Android & iOS
Lifesum is vergelijkbaar met Mijn Eetmeter: een app voor het tellen van calorieën en het bijhouden van beweging. De app is alleen een stuk uitgebreider, en daar betaal je dan ook voor. Hij geeft af en toe tips, maar je krijgt geen dagelijkse metingen zoals bij Noom. En er worden geen punten toegekend aan voedingsmiddelen, zoals bij Weight Watchers.
De app richt zich op wat je eet, hoeveel dat is en geeft informatie over de voedingswaarde. Er is een redelijk beperkte gratis versie, de betaalde versie (50 euro per jaar) is heel compleet. De app is fijn vormgegeven en overzichtelijk.
WaterLama / Waterlogged
Beschikbaar voor: Android & iOS
Water drinken is een belangrijk onderdeel van afvallen. Vaak wordt gezegd dat je iedere dag twee liter moet drinken, wat zou helpen bij het kwijtraken van eventuele kerstkilootjes. WaterLama is een hele leuke app die op een kleurrijke en leuke manier je blijft motiveren om de hele dag door gehydrateerd te blijven. Het maakt er als het ware een game van met allerlei grappige figuren, bonussen en motiverende stickers.
Voor Android-gebruikers doet Waterlogged min of meer hetzelfde, alleen minder speels.
Noom
Beschikbaar voor: Android & iOS
Waar de meeste apps in deze lijst aansporen om bij te houden wat je eet, wanneer je drinkt en om meer te sporten, doet Noom iets unieks. Noom speelt in op onze dagelijkse eetgewoontes en zoomt vooral in op het psychologische aspect van afvallen. Daarbij komen eetgewoonten en sporten natuurlijk voorbij, maar ook het belangrijke aspect van rust. Slaap je bijvoorbeeld wel genoeg?
Noom is uniek omdat het een aantal factoren meeweegt als leeftijd, lengte, gewicht, activiteitenniveau, doelstellingen, medische geschiedenis, enzovoort. Vervolgens wordt in samenwerking met een gezondheids- en voedingsdeskundige een plan opgesteld om de gewenste doelen te bereiken. Het programma geeft niet alleen suggesties over welke voedingsmiddelen te eten, maar motiveert ook lichaamsbeweging en versterkt gezonde gewoonten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
2
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
Zo krijg je toegang tot je pc met je telefoon, waar je ook bent
Je bent niet altijd in dezelfde ruimte als je computer, ook niet als je die computer nét even nodig hebt. Gelukkig zijn er manieren om je computer op afstand te bedienen. Zo krijg je toegang tot je pc vanaf een ander apparaat, ook als je van huis bent. -
5
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
Wat is nou Discord, de populaire app onder gamers, cryptofans en zelfs cybercriminelen?
Je hebt er misschien wel eens van gehoord: Discord. Wat is het precies voor programma en waarom maken zoveel gamers er gebruik van? -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda.
-
De oorlog in Oekraïne via 'Streetview': VVV van Kiev biedt virtuele tours door verwoeste steden
Kapotgeschoten flatgebouwen, overal puin, gaten in wegen, uitgebrande auto's en tanks, maar vooral een ongelooflijke doodse stilte. Met nieuwe virtuele tours door Oekraïense steden als Boetsje en Irpin brengt het toerismebureau van de regio en de stad Kiev de (gevolgen van de) oorlog in het land akelig scherp in beeld. -
PREMIUMVIDEO
Criminelen proberen techjournalist Daniël Verlaan dagelijks te hacken: 'Ben soort trofee geworden'
Stel, je werkt op een zwaarbeveiligde locatie van een grote Nederlandse bank. Het is sinterklaastijd en ineens staan ze voor de receptie: Sint en Piet, klaar om snoepgoed uit te delen. Het duo staat niet op de bezoekerslijst en ze hebben geen ID bij zich, maar je laat ze toch binnen. Later hoor je dat de goedheiligman en zijn makker niet enkel pepernoten in hun jutezak hadden, maar apparatuur waarmee ze de betalingssystemen van de bank ongezien konden hacken. -
Zo weet je van wie een kwijtgeraakte telefoon is
Vind je een telefoon op straat of op een openbare plek? Met deze tips achterhaal je de eigenaar, zodat je het toestel zo snel mogelijk kunt teruggeven.